16 Eylül 2017 14:15

Deniz Baykal: Adaylık kişisel hevesle taleple olmaz

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal 2019 Cumhurbaşkanlığı referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paylaş

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Söke eski Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'nin oğlunun nikahına katılmak üzere Kuşadası'na geldi. Burada ilçe binasını ziyaret eden Baykal, partililerle bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunan Deniz Baykal, 15 yıllık tek parti iktidarının ardından yeni bir aşamasıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti:
“15 yılda tek parti hükümeti yaşandı ama bunun sonuna geldiğinin işaretleri ortaya çıkmaya başlayınca, 7 Haziran seçimlerinde görüldü; Bu tehlikeyi bertaraf etmek için halkın tercihi olmasa da bir yolunu bulup sürekli kılmak için arayış ortaya çıktı. 7 Haziran bu konuda çok uyarıcı oldu iktidarı yürütenlere. Anayasayı değiştirerek toplumsal çoğunluğu elinde bulundurun bir parti söz konusu olmasa da, bir tek kişinin etrafında çoğunluk inşa ederek, iktidarı sürekli kılmanın yolunu aradılar.”

Referandumda 'Hayır' diyenlerin haklı çıktığını ifade eden Deniz Baykal, “Millet ve meclis devrede mi? KHK'lerle her gün her alan tanzim ediliyor. Bir kişi kararname çıkartıyor. Ekonomiyi, siyaseti, temel hakları her uygulamayla tanzim ediyor. Nerede millet? Millet meclisle konuşur. Oraya seçilenler millete sorumludur. İktidardan hesap soruluyor mu? Hesap sorulmayan iktidar olur mu? Bugünkü tablo bu. Tek adam egemenliği ortaya çıkar dedik. Çıktı mı? Yargı bağımsızlığını kaybeder dedik kaybetti mi? En yüksek yargı başkanlarına bakın. Bütün bu olumsuzlukların temel konusunu yüzde 51 evet lafıyla noktalamak mümkün değil” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

2019 referandumuna ilişkin açıklamalarda da bulunan Baykal, adaylık tartışmalarına ilişkin soru üzerine “Daha o aşamada değiliz. O konuları, partinin yetkili organları, sorumlu çevreleri bu konuyu olgunlaştırır. Bu işler öyle kişisel hevesle, taleple ortaya çıkmaz. Ciddi bir görev. Bu görevi toplum belirler ve toplum tebliğ eder. Kişisel tercihlerle bu olmaz” yanıtını verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bülent Tezcan’dan Bakan Soylu’ya istifa çağrısı

SONRAKİ HABER

Tahrip edilen Atatürk heykeli onarılarak yerine konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...