16 Eylül 2017 11:31

Tanrıkulu: Kırtasiye ihtiyaçlarını devlet karşılasın

CHP’li Sezgin Tanrıkulu Meclis’e öğrencilerin kırtasiye giderlerinin devlet tarafından karşılanması için kanun teklifi sundu.

Paylaş

 CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öğrencilerin zorunlu kullanması gereken kırtasiye ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması için İlkokullarda Okuyan Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Yapılması Hakkında Kanun Teklifi sundu.

Anayasanın Eğitim ve Öğrenim hakkı ve ödevi başlıklı 42. Maddesinde, "(…) İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır. (…) Devlet, maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar. Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır." hükmü yer aldığını hatırlatan Tanrıkulu şöyle dedi: “Söz konusu hüküm bağlamında okullarda okutulan ders kitaplarının bedelsiz olarak öğrencilere verilmesi uygulamasına geçilmiştir. Ancak öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri için kitap dışında kırtasiye malzemelerine de ihtiyaç duymaktadır. Kırtasiye malzemeleri ailelerin bütçesinde önemli bir yer tutmaktadır. Okullaşma oranlarını ve kız çocuklarımızın okula gönderilmesinin özendirilmesi açısından kırtasiye yardımı yapılmasının olumlu etki sağlayacağına kuşku yoktur. 

Bu Kanun Teklifi ile öğrencilerin kitapların dışında zorunlu olarak kullanması gereken defter, silgi, kalemtraş, kağıt vb. gibi kırtasiye ihtiyaçlarının da okulların açılmasının öncesinde Devlet tarafından bedelsiz olarak karşılanması öngörülmektedir. Bu sosyal devletin de bir gereğidir” dedi.

TANRIKULU’NUN SUNDUĞU KANUN TEKLİFİ

İLKOKULLARDA OKUYAN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-İlkokullarda okuyan öğrencilere müfredatın öngördüğü ve öğrencilerin zorunlu olarak kullanması gereken kırtasiye malzemeleri yeni eğitim-öğretim yılının başında bedelsiz olarak verilir. 

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

MADDE 3- Bu Kanun Hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Dini kitap satma bahanesiyle 2 kadına tacizde bulundu

SONRAKİ HABER

CHP’li Torun’dan 'Fındık için adalet' yürüyüşüne davet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...