26 Temmuz 2012 08:29

Olimpiyatlarda bayrak krizi

Londra Olimpiyat Oyunlarının resmi açılış töreni yarın yapılacak. Fakat bazı maçlar dün ülkenin birçok şehrinde oynanarak başlamış oldu. İngiltere ve Yeni Zelanda kadın futbol takımlarının karşılaşmasıyla başlayan oyunlar, ilk günden diplomatik bir skandala da sahne oldu.Galler’in başkenti Cardiff’te oynanan İngil

Olimpiyatlarda bayrak krizi
Paylaş
Arif Bektaş

Galler’in başkenti Cardiff’te oynanan İngiltere - Yeni Zelanda maçının yanı sıra, aynı saatte, İskoçya’nın Glasgow kentindeki Hampden Park Stadı’nda başlaması planlanan Kolombiya - Kuzey Kore maçı bir saatten fazla ertelenmek zorunda kalındı. Maç başlamadan birkaç dakika önce, Kuzey Koreli kadın futbolcuların fotoğrafları sahadaki dev ekranda tek tek gösterilirken, Güney Kore bayrağı eşliğinde sunulması, Kuzey Kore takımının sahadan çekilmesine neden oldu. Olimpiyat Komitesi ve yetkililerin yoğun çabaları sonucu ikna edilen Kuzey Kore takımı, kendi bayrakları eşliğinde tekrar tanıtılarak sahaya çıktılar ve maçı da 2-0 kazanarak önemli bir avantaj elde ettiler.

Daha sonra bir açıklama yapan Olimpiyat Komitesi, Kuzey Kore takımından ve yetkililerden özür diledi. Özür dilenmesine rağmen, başlarken yapılan bu hatanın Londra oyunlarına ciddi gölge düşüreceği kanısı yaygın. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ecer'in durumu iyiye gidiyor

SONRAKİ HABER

Bir Deniz Feneri reklamı da Memur-Sen’den

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...