16 Eylül 2017 10:41

ODTÜ mezunlarından rektöre 'imzanı geri çek' çağrısı

ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ Rektörünü protokolden imzasını çekmeye davet etti. Ayrıca yol çalışmasına karşı forum düzenlendi.

Paylaş

ODTÜ Mezunları Derneği (OMD), yaptığı açıklamada ODTÜ Rektörünü protokolden imzasını çekmeye davet etti. 

ODTÜ ormanından geçecek olan yola ilişkin ODTÜ Mezunları Derneği’nin (OMD) çağrısıyla ODTÜ Rektörlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kamil Akdoğan, 2013 yılında yapılan yolla başlayan sürecin son yol projesiyle devam ettiğini ve bu projenin de son olmayacağını ifade etti. ODTÜ sınırı ile 4.5 kilometrelik yol arasında kalan orman alanının ranta kurban gideceğine dikkat çeken Akdoğan, sürekli genişleyen gaspların Eymir’e kadar devam edeceğini dile getirdi. Akdoğan, ODTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu’nun göreve başladığı günden itibaren bu tehlikeye işaret ettiğini ancak onlarca yılın emeğinin bir masa etrafında toplanan birkaç kişinin imzasıyla talan edildiğini söyledi. Tüm mezunlara birliktelik çağrısı yapan Akdoğan, gayri ciddi bir şekilde hazırlanan protokolün yok hükmünde olduğunu ifade etti. Açıklamada, ODTÜ Rektörü protokolden imzasını çekmeye davet edildi. 

FORUM YAPILDI

Basın açıklamasının ardından ODTÜ Mezunlar Derneği tarafından yol projesine karşı verilecek mücadele konusunda Vişnelik Tesisleri'nde forum yapıldı. Foruma birçok ilden ve Ankara'nin birçok ilçesinden mezunlar, öğrenciler ve 100. Yıl mahallesi sakinleri katılım gösterdi. Forumda önümüzdeki döneme dair nasıl bir yol haritası çıkarılacağı tartışıldı. Meselenin hukuki, sosyal ve çevresel ayakları konuşuldu. Ayrıca ODTÜ'yü hedef alan yol projesi, tünel yol projesi, Eymir projesi gündeme getirildi. Kent hastanesinin halka getirdiğinden çok götüreceğinin olduğu belirtilirken bölgedeki yol projelerinin amacının yol kenarına dikilecek AVM, rezidans gibi yapılardan elde edilecek rant olduğunun altı çizildi. Foruma Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da katıldı.
(Ankara/EVRENSEL) 
 

 

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu, uçaktaki ‘Boğma telli’ tweet olayını anlattı

SONRAKİ HABER

EMO: Kışın yaz saati ısrarından vazgeçilsin! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa