16 Eylül 2017 08:41

Didim’de cenazeye saldırı protesto edildi

Didim'de HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine düzenlenen ırkçı saldırı protesto edildi.

Paylaş

Didim Cemevi önünde “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın halkların eşitliği”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganlarının atıldığı basın açıklamasına, Didim Demokrasi Platformu bileşenleri ve cemevi üyeleri katıldı.
 
Basın açıklamasını okuyan Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan, “Uzun süredir kin ve ayrımcılık üzerine yürütülen siyasetin bugün geldiği yer, cenazeye bile tahammül edemeyen bir zihniyetin ortaya çıkmasıdır. Yıllardır yaşayanlarımızın defalarca karşılaştığı ayrımcılığa, artık ölülerimiz de uğrar hale gelmiştir” dedi.
 
Ankara’da Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya tepki gösteren İlhan, yaşananları utanç verici olduğunu belirterek, “Cenazemizi bile aynı mezarlığa gömemeyeceksek, hangi barıştan, hangi kardeşlikten söz edeceksiniz?​” diye sordu. 
 
Hüseyin İlhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar, yapılanlar karşısında vicdan çağrısı yaparken, artık bu vicdan çağrısının anlamlı olmadığını fark ettik. Bu kadar vicdansızlığın açıklaması olamaz. Vicdanı olmayanlara vicdan çağrısı yapmanın saflıktan başka bir şey olmadığının farkındayız. Yaşanan bu seviyesiz davranıştan, utanması gereken hiçbir sorumlu utanmıyor. Ama, bizler bir kez daha insan olduğumuz için utanıyoruz. Sözün yetersiz kaldığı, insanın kanını donduran bu organize nefret suçunu tertipleyenleri, buna göz yumanları ve sessiz kalanları kınıyoruz.” (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kim Jong-un: Amaç ABD ile askeri bir denklik kurmak

SONRAKİ HABER

Arakanlılar için 14 bin yeni barınak inşa ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...