16 Eylül 2017 07:48

iPhone 8 almak için asgari ücretle 47 gün çalışmak gerekiyor

Dünyanın en pahalı iPhone 8 modelleri Türkiye'de satılacak. Asgari ücretli bir kişinin iPhone 8 almak için en az 377 saat çalışması gerekiyor.

Paylaş

Fiyat takibi girişimi Prisync, iPhone 8’in 64 GB modelinin fiyatlarını araştırdığı bir rapor yayınladı. Rapora göre, iPhone 8 modellerinin ABD fiyatına kıyasla pahalılık anlamında Türkiye 31 ülke içinde 30. sırada yer aldı.

ABD’de 699 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak iPhone 8 64 GB'ın Türkiye'deki satış fiyatının 1,172 dolar olması bekleniyor.

Resmi fiyatlar henüz açıklanmadığı için fiyatlar geçtiğimiz yılın iPhone 7 fiyatlarına göre belirlenmiş. Türkiye'nin listede sonlarda yer alasının nedeni, akıllı telefonlar üzerindeki vergilerin yüksek olması. Listenin son sırasında ise 1,259 dolarlık iPhone 8 fiyat etiketi ile Brezilya bulunuyor.

TÜRKİYE ALIM GÜCÜ SIRALAMASINDA 27.

iPhone 8 fiyatlarına göre ülkelerin alım gücü kıyaslandığında da son sıralarda yer alan Türkiye, alım gücü anlamında yüzde 10,86 ile 27. sırada yer alıyor.  Listenin son sırasında yüzde 18,57 ile Güney Afrika, ilk sırasında ise yüzde 0,90 ile Lüksemburg yer alıyor.

Raporda asgari ücretle çalışan birinin iPhone 8 alabilmek için kaç saat çalışması gerektiği de hesaplanmış. Rapora göre, Avustralya’da yaşayan bir kişi iPhone 8 almak için sadece 62 saat çalışırken, Türkiye'de bu rakam 377 saate (Günlük çalışma süresini 8 saat olarak düşünürsek 47 güne karşılık geliyor) kadar çıkıyor.

Listenin son sırasında ise 1650 saat ile Meksika yer alıyor.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Harvard Manning’in konuşmasını CIA’nin baskısıyla iptal etti

SONRAKİ HABER

Milas'ta 4.2 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...