16 Eylül 2017 07:26

Emek Gençliği: E-Ders harcı kaldırılsın, zam geri çekilsin

Emek Gençliği, Kocaeli Üniversitesi'nde e-derslerden alınan harçların kaldırılmasını ve yemekhane zammının geri çekilmesini istedi. 

Paylaş

Kocaeli Emek Gençliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kocaeli Üniversitesinde E-Ders harcı kaldırılmalı, alınan harçlar iade edilmeli, yemekhane zammı derhal geri çekilmelidir!" denildi. 

Kocaeli Emek Gençliği imzasıyla yapılan açıklama şöyle: 

"Kocaeli Üniversitesinde E-Dersler senato kararıyla paralı hale geldi. Öğrenciler bu durumu ders seçmeye kalktıklarında fark etti. Mesele sadece E-Derslerin ücretli olması değildir. Bu uygulama hali hazırda zorunlu olarak alınan uzaktan öğretim derslerinin de harca tabii kılınmasının ön adımıdır. Aynı zamanda Üniversite Ortak Dersleri de isteğe bağlı olarak para ödeyerek uzaktan alınabiliyor. Yani parayı verirsen derse girmesen de olur! 

Bu durum Senatonun ve bağlı bulunduğu iktidarın birinci öğretim için kaldırdığı harçları bir biçimiyle geri getirme çabasının sonucudur. Eğitimi her alanda paralı hale getirmenin adımlarından biridir. Bütçeden her yıl savaşa, gizli harcamalara, örtülü ödeneklere milyarlar ayrılıyor, eğitime ise ancak kırıntılar düşüyor. Buradaki maddi kaynak ihtiyacı öğrencinin ve ailelerin sırtından karşılanmaya çalışılıyor. Her alanda parasız olması gereken eğitim her gün yeni harcama ve zamlarla öğrenciler için ulaşması daha zor hale getiriliyor!

'ÜCRETSİZ OLMASI GEREKİRKEN...'

Yeni döneme girer girmez öğrenciler yemekhaneye gelen %25’lik zamla da karşılaştı. Öğrenci burs ve kredilerine en son yapılan zammın oranı ise %6,25! Yemek için çekmek zorunda kalınan banka çilesine, izdiham ve kuyruklara çözüm getirilmeden, yemeklerin kalitesiyle ilgili bir iyileştirme olmadan bir de üstüne zam yapılıyor! Öğrencilere ücretsiz olarak verilmesi gereken yemekler öğrencilerin sırtına biraz daha yükleniyor.

Biz Kocaeli Üniversitesi Emek Gençliği olarak getirilen bu uygulamanın derhal geri çekilmesini, alınan harçların iade edilmesini, yemekhane zamlarının geri çekilmesini talep ediyoruz! Eğitimin her alanda parasız olması gerektiğini ve bunun için mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz. Bütün Kocaeli Üniversitesi öğrencilerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!

Parasız Eğitim İstiyoruz!" (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boşanmak isteyen eşini tabanca ile vurdu

SONRAKİ HABER

Tarık Akansız bir yıl: Mezarı başında anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...