16 Eylül 2017 06:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın New York’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17-22 Eylül tarihleri arasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gidecek.

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-22 Eylül tarihlerinde New York'ta bulunacak. “İnsana Odaklanma: Sürdürülebilir Bir Dünyada Herkes İçin Barış ve İnsanca Bir Yaşam İçin Mücadele” temasının işleneceği Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul’un ilk günü olan 19 Eylül Salı günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aynı gün BM Genel Sekreteri tarafından düzenlenecek öğle yemeğine, akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Donald Trump ve eşi tarafından verilecek davete katılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu vesilesiyle gideceği New York’ta, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Rohinga Temas Grubu toplantısına ve Birleşmiş Milletler’in tam karşısında yer alan yeni Türkevi binasının temel atma törenine katılacak.

Erdoğan’ın New York’ta bulunacağı süre zarfında, ABD Başkanı Donald Trump dahil, bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Erdoğan’ın, ABD’li yatırım ve iş çevreleriyle, kanaat önderleriyle, ABD’deki Türk ve Müslüman toplumu ile Yahudi kuruluş temsilcileriyle bir araya gelmesi ve farklı medya kuruluşlarının temsilcileriyle mülakatlar gerçekleştirmesi öngörülüyor. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Amatör futbolcu sahada ‘Yorgun Mermi’ ile vuruldu

SONRAKİ HABER

Yol yapımı durunca, köylüler tozdan kapı pencere açamaz oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...