16 Eylül 2017 00:16

Emekli öğretmene 29 Aralık cezası

Emekli Sosyal Bilgiler Öğretmeni Orhan Kaya, Darıca Mehmet Akif Ortaokulu Müdürlüğü tarafından barış grevine katıldığı için maaş kesme cezası aldı.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Darıca Mehmet Akif Ortaokulu Müdürlüğü, emekli Sosyal Bilgiler Öğretmeni Orhan Kaya’ya, 29 Aralık barış grevine katıldığı için maaş kesme cezası verdi. Kaya, 29 aralık eyleminin sendikal bir eylem olduğunu söyleyerek, idare mahkemesine başvuracağını ifade etti. 14  Eylül 2107 tarihli Darıca Mehmet Akif Ortaokulu Müdürlüğü yazısında, “Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikasının 29/12/2015 tarihinde ilimiz genelinde düzenlenen iş bırakma eylemine uyarak görevinize gelmediğiniz sübuta ermiş olup konu ile ilgili vermiş olduğunuz 05/09/2017 tarihli savunmanız yeterli görünmediğinden, 657 sayılı yasanın 125/C-b maddesi uyarınca brüt aylığından 1/30 oranında aylıktan kesme cezası ile tecziye edildiniz” denildi.

Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan Kaya, “Emekli sosyal bilgiler öğretmeniyim. Emekli olmadan önce Gebze Eğitim Sen Şube yöneticisiydim.  29 Aralık iş bırakma eyleminde de yöneticiydim. Ben emekli olmama rağmen bir hafta önce eski okuluma çağrıldım. Savunmam istendi. Eyleme katıldığım gerekçesiyle. Geçtiğimiz günlerde de maaş kesim cezası verildiğine dair bir kağıt tutuşturuldu. Emekli olmama rağmen böyle bir şey yaptılar. Bugün tebliğ ettiler bana. 15 Temmuz’da emekli oldum. Ben bu cezayı kınıyorum. Bu bir saldırıdır, gözdağıdır. Haklı bir gerekçe ile katıldığımız bir eylem; demokratik hakkımızı gösterdik. Emekli olmama rağmen böyle bir ceza veriliyor. Adalet ve hukuktan artık söz edilemez. Böyle bir mantıksızlık olabilir mi? Emekliye verdiğiniz maaş ne ki? Bir de bu maaşı kesiyorsunuz, buna göz dikiyorsunuz. İdare Mahkemesine başvuracağım.” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

'İki hafta bile onlar için uzun bir süre'

SONRAKİ HABER

Ekonomide ne kadar büyüdük, büyümeli miyiz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...