15 Eylül 2017 17:27

Van T Tipi Cezaevi'nde tuvaletler kamerayla izleniliyor!

Van T Tipi Cezaevi tutuklu yakınlarının işlem sırasında beklediği salona tuvaletlerin kameralarla izlenildiğini itiraf eden duyurular astı.

Paylaş

Van T Tipi kapalı Cezaevi yönetiminin bekleme salonuna astığı duyurularda cezaevi tuvaletlerinin kamera ile izlenildiği itiraf edildi. Tuvaletlerde yaşanan lavabo tıkanmalarından ve kirlilikten tutuklu yakınlarını sorumlu tutan cezaevi yönetimi, duvarlara “Kamera kayıtlarına bakılıp, kirletenler hakkında yasal işlem yapılıp ziyaretten men edilecektir” yazan ilanlar astı.

Gazete Yaşam'dan İdris Yılmaz'ın haberine göre cezaevi yönetimin bu davranışını onur kırıcı ve ahlak dışı olarak değerlendiren tutuklu yakınları, “Bizler işlem alanına gelmeden önce iki noktada aranıyoruz. Kapıda askerler, işlem alanında ise gardiyanlar arıyor. Bırakın peçeteyi küçük bir kağıt parçasına bile izin vermiyorlar. Biz tuvaletlere kağıt ve peçeteleri nerden getirip tıkayacağız. Yapılan ahlakla bağdaşmayan bir durumdur” diyerek tepki gösterdi.

Tutuklu yakınları ayrıca “Cezaevi yönetimi içerde siyasi tutsaklarımıza yönelik gösterdiği insanlık dışı davranışlarını kendi resmi binasında resmi yazıları ile açığa çıkarmış durumda. Ne demek tuvaletlerin kamera ile izlenilmesi. Bu hukuk dışı bir olaydır asla ve asla kabul edilemez” dedi.

“Duyuru” başlığı ile asılan ilanda şu ifadelere yer verildi:

“Lavaboların ve tuvaletlerin kasıtlı olarak kirletildiği ve tıkanması için içine kağıt ve peçete atıldığı tespit edilmiştir. Dış taraftaki kamera kayıtlarına bakılıp kirletenler hakkında yasal işlem yapılıp ziyaretten men dilecektir” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fotomuhabiri Çağdaş Erdoğan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Katalonya'da bağımsızlık referandumu kampanyası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...