25 Temmuz 2012 15:36

EnerjiSa’nın kesintileri isyan ettirdi

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’den (Başkent EDAŞ) 2009 yılında özelleştirme sonucu elektrik hizmetlerini devralan Enerjisa hizmete başladığı günden bugüne “Dünya standartlarında elektrik hizmeti sunacağız” söylemlerinde bulunurken, sıkça kesilen elektrikler vatandaşı isyan ettirdi.  Sabancı Holding ve Avusturyalı elektri

EnerjiSa’nın kesintileri isyan ettirdi
Paylaş
Hasan Akbaş

Kızılay’da bir kargo şirketinde çalışan Mehmet Arıncı’nın, “Hangi çağdayız? Ankara’nın göbeğinde elektrik kesiliyor. Bu utanç verici bir durum ne diyelim onlar utansın!” sözleri Ankaralıların tepkilerini de özetliyor. Kesintiler sahura kalkan vatandaşlara da zor anlar yaşattı.

BÜROLARDA İŞLER AKSADI

Gece Ankara’nın birçok ilçe ve semtinde yapılan bu uygulamalar sabah saatlerinde de devam etti. Birçok aciliyet gerektiren işin yapıldığı avukatlık büroları, muhasebeciler, kafeler, diş hekimleri, gazete ve ajans bürolarının işleri, kesintiler yüzünden aksadı. İsmini vermek istemeyen bir muhasebeci “Sabah büroya geldiğinden beri koştuğunu”, internet kafelere giderek işlerini halletmeye çalıştığını ancak başaramadığını ifade etti. Muhasebeciler açısından bu haftanın çok yoğun geçtiğini ve ufak bir aksama halinde bütün işlerinin etkinlendiğini belirten muhasebeci, Enerjisa’nın vatandaşı mağdur etmeye hakkı olmadığını söyledi.

EN ÇOK EMEKÇİLER ETKİLENİYOR

Karanfil Sokak’ta apartman görevlisi olan Gazi Gökçe de, gece saat 01.00’den sabaha kadar en az 10 kere Enerjisa’yı aradığını her seferinde de kendisine “Kaydınız alındı sorununuz çözülecek” denildiğini aktardı. Gece gerek bina güvenliği gerek apartmanın zifiri karanlık bodrum katında duramadığını anlatan Gökçe, bina dışına çıkmak isterken bile birkaç defa karanlıktan dolayı düştüğünü ifade etti. “Düşsem, canıma bir zarar gelse bunun hesabı bile verilmez. Ciddiye bile alınmayız. Ama elektriği üzerimize kapatmayı bilirler” dedi.

Kızılay bölgesinde kargo dağıtım elemanı olarak çalışan Mehmet Arıncı da nefes almaktan zorlanarak cevaplıyor bizi. 40 derece sıcaklık ve ağır iş yükü ile boğuştuğunu ifade eden Arıncı, zillerin, kapı otomatlarının çalışmamasından dolayı aynı yerlere tekrar tekrar gitmek zorunda kaldığını söyledi. Sadece bir elektrik kesintisinin kendisine 3 katı iş yükü bindirdiğini ifade eden Arıncı, “Hangi çağdayız Ankara’nın göbeğinde elektrik kesiliyor. Bu utanç verici bir durum ne diyelim onlar utansın” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenler harç açılımına temkinli

SONRAKİ HABER

Resmi Konut yıkılıyor, Meclis bihaber

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...