15 Eylül 2017 13:57

Alacakları verilmeyen Polkar işçileri yine eylemdeydi

İşten çıkarıldıktan sonra alacakları verilmeyen Polkar işçileri, bir kez daha fabrika önünde eylem yaparak patronlarından adım atmasını istedi.

Paylaş

İzmir'in Menemen ilçesindeki Ulukent Organize Sanayi Bölgesi'nden kurulu bulunan Polkar Polyester Fabrikası'ndan çıkarılan işçiler, haklarını aramaya devam etti. Ağustos ayında üretimi durdurduğu fabrikada sözleşmelerine son verilen işçilere, maaşları, fazla mesai ücretleri ve kıdemleri ödenmedi. 

İşçiler bugün yeniden fabrika önünde bir araya gelerek patronlarından alacaklarını talep etti. Ailelerinin de katıldığı eylemde işçiler, alacakları verilene kadar eylemlerine devam edeceklerinin altını çizdiler. 

“Tazminat hakkımız söke söke alırız”, “Kıdem hakkımız engellenemez”, “İşveren uyuma sabrımızı taşırma” ve “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde, “Bugün yarın dediler alın terimizi yediler”, “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz” ve “Çocuklarımızın geleceğini istiyoruz” dövizleri açıldı.

İşçiler adına basın metnini okuyan İbrahim Murat fabrikanın kısa süre içerisinde bir çok kez el değiştirdiğini hatırlatarak "Eski-yeni patronlarımız sorumluluğu birbirlerinin üzerlerine atarak bizden kurtulmak istiyorlar. Ama biz çocuklarımızın ve geleceğimizin garantisi olan tazminatlarımız ödenmeden bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim sendikaları gerici müfredata karşı bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de eylem standına sopalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...