15 Eylül 2017 13:25

ÇGD, gazetecilere dönük polis saldırısına tepki gösterdi

Çağdaş Gazeteciler Derneği, yayınladığı açıklama ile polisin Gülmen ve Özakça davasını izleyen gazetecilere saldırmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın davasını izleyen gazetecilere polisin saldırmasına tepki gösterdi. ÇGD'nin yayınladığı açıklamada, “Gerçeklerin sözcüsü olacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz” denildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), aylardır açlık grevini sürdüren tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın davasını izleyen gazetecilere ve sonrasında mahkeme çıkışı açıklama yapmak isteyen avukatlara polisin saldırmasına tepki gösterdi. Ankara Adliyesinde görülmeye başlanan davanın gelişmelerini kamuoyuna aktarmak için gazetecilerin görevlerinin başında olduğu vurgulanan açıklamada, “Görev yapan gazeteciler, polisin müdahalesini fotoğraflamaya, olayı izlemeye çalışırken objektiflerine ve yüzlerine sıkılan gazla durdurulmak istenmişlerdir” denildi.

Açıklamada, duruşma sonrasında avukatların Nuriye ve Semih’in tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesinin ardından Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması yapmasının polis tarafından engellenmesine ve bu sırada gazetecilere yönelen saldırılara tepki gösterildi. Emniyet güçlerinin basın açıklamasını yapanlara ve olayları takip eden gazetecilere direkt gaz sıkmaktan çekinmedikleri ifade edilen açıklamada, “Meslektaşlarımız, asıl işleri güvenliği sağlamak olan kişiler tarafından kasıtlı olarak hedef alınmış ve görevlerini yapmaları engellenmiştir” denildi.

HABER ALMA HAKKI ENGELLENİYOR

Siyasi iktidarın toplumu kutuplaştırması, şiddeti meşrulaştırmasının sonucu olarak evrensel değerlerin yok edilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, hak ihlallerinin kamuoyu tarafından duyulmasının önüne geçmek için gazetecilerin engellendiği ifade edildi. Yüzlerce gazetecinin cezaevlerinde olduğu hatırlatılan açıklamada, dışarıdaki gazetecilerin polis tarafından saldırıya uğramalarına tepki gösterildi. Halkın haber alma hakkının, gazetecilere yönelik yapılan saldırılarla engellendiği aktarılan açıklamada, “Türkiye’yi toptan bir şiddet sarmalına sokmaya çalışanlara karşı örgütlü bilincimizle duracağımızı, gerçeklerin sözcüsü olacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barzani ABD'nin teklifini reddetti: 'Referanduma gidiyoruz'

SONRAKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu'ya ölüm tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...