15 Eylül 2017 12:58

Diyarbakır’da ‘Vicdan, Adalet ve Demokrasi Mitingi’

HDP’nin çağrısıyla bu pazar Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda “Vicdan, Adalet ve Demokrasi Mitingi” gerçekleştirilecek.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) 20 Temmuz’da İstanbul’da duyurduğu “Durmayalım! Dur diyelim!” çalışmaları kapsamında başlattığı eylemler mitingler ile devam ediyor. HDP’nin çağrısıyla bu pazar Diyarbakır’da “Vicdan, Adalet ve Demokrasi Mitingi” gerçekleştirilecek. İstasyon Meydanı’nda yapılacak olan mitinginin başlama saati 15.00 olarak duyuruldu. Hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanan mitinge ilişkin tertip komitesinde yer alan Nevzat Özgen, bilgi verdi.

ANF’ye konuşan Özgen Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklara karşı HDP’nin “Vicdan ve Adalet” eylemlerini başlattığını anımsatarak, “Bu günkü siyasal gelişmelerde en fazla toplumun mağdur olduğu, vicdandan yoksun olduğu alan adalet ve demokrasi alanıdır. Bu rejimde çocuk, kadın, demokrasi, emek hakları yok edildi. Bu kesimler kendilerini ifade edemiyorlar. KHK’lerle, sürgünlerle, OHAL’lerle gerçekten demokrasi askıya alınmış faşizmin önü açılmıştır” dedi.

HDP’nin düzenlendiği mitingin ezilen mağdur edilen herkesin mitingi olduğuna işaret eden Özgen, “Resmi prosedür gereği belki HDP’nin gerçekleştirdiği bir miting ama bu rejimden ve sistemden kaynaklı mağdur olmuş yaşlı, genç, emekçi, kadın, sendikalar, STK’ler ve toplumun bütün kesimlerinin mitingidir. Bu miting sesini çıkarmasına izin verilmeyenlerin mitingidir. Biz miting günü coşkulu, sorunsuz bir mitingin olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

DURMAYALIM ‘DUR’ DİYELİM

Diyarbakır’ın 17 ilçesinde miting için ciddi bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Özgen, mahallelerde yürüttükleri çalışmanın salt miting çalışması olmadığını, özünde adalet, demokrasi ve vicdanı halkla konuştuklarını, bu temelde mitinge çağırdıklarını söyledi. Her zamankinden daha fazla bu süreçte vicdan ve adalete ihtiyaç olduğunun altını çizen Özgen, “Hukuk ayaklar altında. Bu kampanyamızda bu duruma dikkat çekmek istiyoruz. Mevcut sisteme ‘dur’ demek, durmayalım ve durduralım demek için alanlarda olacağız” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kışanak için özgürlük çağrısı

SONRAKİ HABER

Gabriel: Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yeri yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...