15 Eylül 2017 12:39

İstanbul’da sayacılar iş bırakacak

İstanbul Umum Sayacı Sanatkarları Esnaflar Odası üyesi ve ayakkabı sanayiine fason üretim yapan saya atölyeleri 18 Eylül günü iş bırakma kararı aldı.

Paylaş

İstanbul Umum Sayacı Sanatkarları Esnaflar Odası üyesi ve ayakkabı sanayiine fason üretim yapan saya atölyeleri 18 Eylül Pazartesi günü iş bırakma kararı aldı. Ayakkabı sanayicilerinin 2001 yılı fiyatları ile alım yaptığını söyleyen İstanbul Umum Sayacı Sanatkarları Esnaflar Odası Başkanı Muharrem Kökoğlu, “32 sene önce eylem yapıldı, kısa zamanda sonuç alındı. Yine sonuç alana kadar direneceğiz” dedi.

SAYA FİYATLARI İSTİKRARSIZ

İstikrarsız saya fiyatlarına düzen getirmek istediklerini dile getiren Kökoğlu, “Kim neyi tutturabilirse o fiyattan gidiyor. Biz liste fiyatı çıkarmak istiyoruz. Herkesin eşit şekilde o fiyatları almasını temin etmeyi çalışıyoruz” dedi Sayanın şekline göre yüzde 25 ile 40 arası fiyat artışı talep ettiklerini dile getiren Kökoğlu, iş bırakacaklarını söyledi: “Pazartesi iş bırakmayı gerçekleştiriyoruz. Bütün bölgelerde arkadaşlarımız olacak. Çalışana ikazlarımızı yapacağız. İş artık çığırından çıktı. Biz ayakkabının mimarlarıyız. Ayakkabı 50 parça geliyor bize, biz birleştirip hazır hale getiriyoruz. Sermaye ‘Ben paramla her şeyi yaparım’ diyor. Sanat olmadan bu ayakkabıyı yapamazsın. Bunu makineyle yapma şansları yok. El emeği göz nuru dökülmeli. Bunun eziyetini biz çekiyoruz. Biz artık böyle olmak istemiyoruz. Biz de 8 saat çalışıp insan gibi yaşamak istiyoruz. Biz akşam eve gidiyoruz. Biz haftada 1 gün  çocuğumuzu görüyoruz. Hakkımızı istiyoruz.” 

BİNLERCE SAYACI İŞ BIRAKACAK

Ağustos ayından itibaren ayakkabı sanayicilerini uyardıklarını söyleyen Kökoğlu, kendilerine herhangi bir dönüş yapılmadığını söyledi. İstanbul’da 16 bölgede binlerce işçi saya üretimi yapılıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cari açık, temmuzda 5.1 milyar dolar

SONRAKİ HABER

Sendikalaşan işçilere namaz yasağı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...