15 Eylül 2017 11:19

Haber-Sen üyeleri 1 yıldır açıkta bekletiliyor

Haber-Sen, Ulaştırma Bakanlığı önündeki açıklamasıyla TRT ve PTT'de üyelerinin 1 yıla yakın süredir açıkta bekletilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

KESK'e bağlı Haber-Sen örgütlü olduğu işyerlerinde OHAL ilan edilmesinin ardından ihraç edilen ve 1 yıla yakın bir süredir açıkta bekleyen üye ve yöneticilerinin işlerine iade edilmesini talep etti.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu, TRT'den 6, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden 1, PTT'den 7 olmak üzere 14 üyelerinin ihraç edildiğini söyledi. Yine TRT'den 1, PTT'den ise 37 üye ve yöneticilerinin bir yıla yakın bir süredir haksız ve hukuksuz  bir şekilde açıkta olduğunu belirten Ustaoğlu, “PTT'de yıllardır sendikamız üyelerine dönük baskı ve haksızlıklara göz yuman, bununla yetinmeyip her türlü olanaklarını kendi yandaşları için kullanan yöneticilerden ne zaman hesap sorulacak? Kurum müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucu olumlu rapor verilmesine rağmen, açığa alınan üyelerimiz işlerine dönememişlerdir” dedi. ‘FETÖ’ suçlamasıya ihraç olmuş kişilerin hazırladığı listelerle emekçilerin açığa alındığını, ihraç edildiğini belirten Ustaoğlu, müfettişlerin raporlarının ise görmezden gelindiğini dile getirdi. OHAL darbeciler için ilan edildiyse neden Haber-Sen üye ve yöneticilerinin işten atıldığını soran Ustaoğlu, ihraç edilen ve açığa alınan üyeleri işlerine dönene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

PTT, VARLIK FONU DEVRİYLE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin OHAL ve KHK rejimi ile  yönetilmeye başlandığını söyledi. “26 aydır buna karşı mücadele içindeyiz” diyen Bozgeyik, “Bu süreçte sendikal hak ve özgürlükler baskı altına alındı. Özellikle PTT'de Haber-Sen üyeleri soruşturma furyası ile mücadele ediyor. TRT'de hâlâ bir arkadaşımız açıkta beklemektedir. Özellikle soruşturması biten, idari bir ceza bile verilmeyen arkadaşlarımız göreve başlatılmalıdr. Bildiğiniz gibi Türkiye'nin en köklü kurumlarından PTT de KHK ile Varlık Fonu'na devredilmiştir. Halkın ve PTT çalışmalarının birikimleri sermayeye peşkeş çekilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da apartman dairesinde patlama: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

HDP, TMSF’nin satışı için Meclis araştırması istedi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa