15 Eylül 2017 10:13

Ankara’da 'FETÖ' operasyonları: Çok sayıda gözaltı kararı

Ankara merkezli olarak başlatılan 3 ayrı FETÖ soruşturması kapsamında çok sayıda asker ve kamu çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 3 ayrı  ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında  operasyon yapıldı.

Birinci operasyon kapsamında, darbe soruşturmalarıyla ilgili Kara Havacılık Komutanlığında darbe girişimine katıldıkları belirlenen 24’ü muvazzaf, 26 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Askerlerden birinin ihraç edildiği, birinin de emekli olduğu belirtildi.

İkinci operasyon kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarındaki ‘FETÖ/PDY’ yapılanmasına ilişkin kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan okullardaki öğretmen ve idareciler olmak üzere 63 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 9 ilde yürütülen operasyonlarda, gözaltı kararı verilen bütün şüphelilerin ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu kaydedildi.

Üçüncü operasyon kapsamında ise kamu kurum ve kuruluşlarındaki ‘FETÖ/PDY’ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalarla ilgili ‘ByLock’ kullanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışanı 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Çalışanlardan 6’sının ihraç edildiği bildirildi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hava Harp Okulu davası: Öğrencilerin dosyası ayrıldı

SONRAKİ HABER

Melisa Sağlam’a saldıran Ercan Kızılateş serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...