15 Eylül 2017 09:07

ODTÜ ormanı protokolle parsel parsel satılıyor

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ODTÜ'deki ağaç kıyımının ardından ortaya çıkan protokole dair konuştu.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ODTÜ’de orman kıyımının ardından sonra ortaya çıkan protokol hakkında açıklamada bulundu. Sarıbal 8 Eylül’de ‘Bir protokol yapıldı’ haberlerinin ardından 9 Eylül’de ormanda kıyıma başlandığını belirterek, kamuoyu tepkisi nedeniyle protokolün ortaya çıktığını belirtti. Açıklamasında “ODTÜ ormanının protokol ile parsel parsel satıldığı da netleşmiş oldu.” dedi. Cuma günü basına dağıtılan imza töreni fotoğrafında olmayan birisinin de protokole imza koyduğunu öğrendiklerini belirten Sarıbal, bu kişinin YÖK Başkanının olmasının ilginç olduğunu belirterek kendisinin istifa ederek emlakçılığa başlamasını veya böylesi bir kepaze işe ortak olmamasını tavsiye etti.

SAĞLIK BAKANI SAĞLIĞA ZARARLI

Sarıbal açıklamasında bütün bu yaşananların arkasında Sağlık Bakanının mevcut hastaneleri kapatıp şehir hastanelerini yapma derdi olduğunu belirtti. Sarıbal, Sağlık Bakanının sağlık hakkını şirketlere satmasını zaten anlamadıklarını, Bakanlığın Bilkent Şehir Hastanesi için Dia Holdinge 25 yılda ödeyeceği 23.4 milyar liralık kira bedelinin halkın cebinden çıkacağını belirtti. Sarıbal “Ormanı kestiniz, her yeri asfaltladınız, üstüne halktan yüzlerce milyon lira alacaksınız, şimdiden sağlığa zarar veriyorsunuz.” dedi.

ODTÜ PROTOKOLLE SATILIYOR, BAŞKAN DA KAZANIYOR!

Sağlık Bakanlığının Bilkent Şehir Hastanesi için yüzde 70 hasta garantisi verdiğini hatırlatan Sarıbal, şehrin dışında yapılan bu hastanenin hasta garantisi için devletin Eskişehir yolu trafiğini çözmek, Kızılay-Çayyolu metrosunu çalıştırabilmek yerine hemen yanındaki ODTÜ ormanını yok etmeyi tercih ettiğini, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in bundan kazanç sağlamaya başladığını belirti.  Sarıbal “Melih Gökçek AKP’nin açıklarından bile para kazanmasını bilen birisi, kendisini tebrik ediyorum. 36 hektar dediler, 50 hektar kıydılar ve 100 hektarı da ormandan kopardılar. Buraları şimdiden imara açacaklarını, kent planlarının da parçalanacağını biliyoruz. Bunu bilmeyen ODTÜ gibi bir bilim yuvasının rektörü olan, seçilmemiş ve atanmış rektör.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiller 'dizim rahatsız' dedi, JİTEM'de dinlenemedi

SONRAKİ HABER

Okulda bulaşıcı hastalıklara dikkat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...