15 Eylül 2017 08:04

Beştaş, göreve başlatılmayan hekimleri sordu

HDP’li Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanı Demircan'a güvenlik soruşturması gerekçesiyle göreve başlatılmayan hekimleri sordu.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a güvenlik soruşturması gerekçesiyle göreve başlatılmayan hekimleri sordu. Hastanelerdeki hekim ihtiyacına dikkat çeken Beştaş, “Bakanlığınızın doktor ihtiyacı olduğuna ilişkin açıklamalarına rağmen neden bu süreç uzatılmaktadır” diye sordu. 

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a güvenlik soruşturması ve arşiv taramasının tamamlanmaması nedeniyle göreve başlatılmayan hekimleri sordu. Beştaş soru önergesinde, OHAL ile atanmaya hak kazanmış hekimlerin güvenlik soruşturmalarının tamamlanmamış olması nedeniyle göreve başlatılmamalarının ciddi kaygılara yol açtığını söyledi. Atanmaya hak kazanmış olan hekimlerin mevzuat gereği özel kurumlarda da çalışamadıklarından derhal göreve başlamaların hayatlarını idame ettirmeleri için gerekli olduğunu belirten Beştaş, ancak 2016 yılında ve 2017’de atamaya hak kazanmış hekimlerin 3 ay hatta 6 ay gibi uzun sürelerle bekletilmelerinin büyük bir hak ihlali olduğunu kaydetti.

Türkiye’de 100 bin kişiye 179 hekim düştüğüne dikkat çeken Beştaş, oysa OECD ülkelerinde bu rakamın 100 bin kişiye 339 hekim olduğunu açıkladı. Bu ihtiyaca rağmen hekimler hala göreve başlatılmadığını beliten Beştaş, bakan Demircan'a  “Arşiv araştırmaları ve güvenlik soruşturmalarının süreleri yasal olarak belirtilmiş olmasına rağmen hangi gerekçe ile atanmış hekimlerin güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları süresinde tamamlanmamıştır” diye sordu. Güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları ne zaman tamamlanacağına yanıt isteyen Beştaş, “Bakanlığınızın doktor ihtiyacı olduğuna ilişkin açıklamalarına rağmen neden bu süreç uzatılmaktadır? Halihazırda güvenlik soruşturması devam eden kaç hekim vardır?Güvenlik soruşturmasının süresi ne kadardır? Bu yasal süre ne kadar aşılmıştır? Oluşan mağduriyetin tazmini için bir çalışmanız olacak mıdır?​” sorularını yöneltti. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yeni göç rotası Karadeniz üzerinden Romanya

SONRAKİ HABER

Güvenlik Sen'de ihbar krizi: Yöneticilerin ihracı istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...