15 Eylül 2017 04:33

Tuğluk'un cenazesine saldırıyı kim, nasıl gördü?

Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yönelik saldırı ve saldırıya gösterilen tepkiler bugün pek çok gazetenin manşetinde.

Paylaş

Tutuklu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yönelik ırkçı saldırıya yönelik tepki haberleri bugün hemen hemen tüm gazetelerin 1. sayfalarında yer aldı.

Hürriyet, "Çirkin saldırıya tepki yağdı", Cumhuriyet, "İnsanlığı zehirlediniz", Karar, "Çirkin eyleme tepki tek ses", Vatan, "Türkiye bu değil", Yeni Asya, "Barbarlığa ortak tepki", Evrensel, "Geldik mezarların ayrıştırılmasına", Özgürlükçü Demokrasi, "O mezara faşizm gömülecek" ve Star ise "Nefret tezgahı" ifadesiyle yaşananları manşetine taşıdı.

Posta'dan Sözcü'ye, Yeni Şafak'tan Ortadoğu'ya, BirGün'den Habertürk'e pek çok gazete de ilgili haberler birinci sayfada yer aldı.

TEPKİLERİ GÖRMEYENLER

Habere 1. sayfada yer vermeyen gazetelerse Aydınlık, Akit, Takvim, Güneş, Diriliş Postası ve Türkiye oldu. Sabah ve Akşam ise gösterme vermekle yetindi.

ÖNE ÇIKAN KÖŞE YAZILARI

Irkçı saldırı, köşe yazarlarının da gündeminde. Öne çıkan bazı yazılar şöyle:

İHSAN ÇARALAN: GELDİK 'MEZARLARIN AYRILMASI' AŞAMASINA! (EVRENSEL)
Olay vahim ve çok üzücüdür.
Saldırının bir cenazeye; üstelik 80 yaşında bir annenin cenazesine, bir Kürt siyasetçi kadının annesine yapılması olayın vahametini daha da artırmıştır.
Peki bu vahim olay; bu vahim olayları besleyip büyüten iklimin mimarlarına, “Biz ne yapıyoruz?” sorusunu sordurur mu? Bu konuda umutlu olmak için hiçbir belirti yok.
Bu vahim gidişatı engellemenin tek gerçekçi yolu da; barış, demokrasi ve özgürlük taleplerinde ısrar etmekten geçiyor.

AHMET HAKAN: ANNE CENAZESİNE SALDIRAN BÖLÜCÜDÜR (HÜRRİYET)
"Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinin önce gömüldüğü, sonra da çıkarılmak zorunda kalındığı bu boş mezar, bir anıt haline getirilemez mi?
Anıtın üstüne de...
“Burada bir grup kendini bilmezin kaybettiği insanlık yatmaktadır” yazılamaz mı?"

ERTUĞRUL ÖZKÖK: BU VİCDANSIZ NEBBAŞ GÜRUHA DUR DEMELİYİZ(HÜRRİYET)
"Öyle bir şey yapmalıyız ki...
Bu ülkede bir daha hiçbir vahşi, hiçbir vicdansız nebbaş cüret edememeli böyle bir insanlık suçunu işlemeye..."

GÜNERİ CIVAOĞLU: AYIPTIR, GÜNAHTIR (MİLLİYET)
"Türkiye sınırların ötesinde esen çok sert rüzgârlara maruz.
Gölge oyununda ipleri ellerinde tutanların “hassas” hatta “netameli” konumuz olan “etnik” ve “mezhepsel” farklılıkları kaşımaları beklenmeyen şey değil."

NAGEHAN ALÇI: ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ YENİDEN SAHNEDE (HABERTÜRK)
Hiç lafı dolandırmadan söyleyeyim: Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesindeki provokasyon, Türkiye’nin düşmanı Ergenekon Terör Örgütü’nün yeniden sahneye çıkışı ve mevcut ortamda rol kapma hamlesi gibi görünüyor. Devletin tüm güvenlik ve adalet birimleri kesinlikle teyakkuza geçmeli. Konuştuğum önemli devlet yetkilileri de bu meselede son derece hassaslar.

HAKAN ALBAYRAK: AYSEL TUĞLUK'A (KARAR)
"Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun, anneniz Hatun Tuğluk’un vefatını öğrenmekten müteessir oldum. Cenazesinin maruz kaldığı vahşeti öğrendiğimde hissettiğimi ifade edecek kelime ise bulamıyorum. “Dile kolay” diyeceksiniz, yerden göğe kadar hakkınız var; sabır diliyorum."

AHMET TAŞGETİREN: CENAZEYİ GÖMDÜRMEMEK (STAR)
"Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesini “Buraya teröristler, Ermeniler gömülemez, gömülürse cesedi çıkarır parçalarız” diyerek Ankara'da bir mezarlığa gömdürmemek. İnsanlığın sıfırlandığı nokta. Utanç verici. Utanç."

ALİ KENANOĞLU: ALÇAKLIĞIN DİBİ (EVRENSEL)
Bu alçak saldırı, “Hepimiz kardeşiz, bu vatan hepimizin” diyenler ve de bu ülkenin Kürt’ü, Alevi’sinde “Ankara Kürt’ün vatanı değil, Dersim’de sizin vatanınız değil” algısını oluşturmuştur. Bu algıyı yaratan, yaşatan, yeşerten, büyüten, besleyen sizlersiniz.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 15 Eylül 2017 Cuma

SONRAKİ HABER

Köln'de Kürt Kültür Festivali’ne bu sene izin çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...