15 Eylül 2017 03:54

Hırsız, katil ve şiddet suçlusu servis şoförü olabilir

İstanbul’da bir veli, çocuğunun servis şoföründen şüphelendi. Şoför, aile içi şiddetten hırsızlığa çok sayıda suçtan sabıkalı çıktı.

Paylaş

İstanbul’da bir veli, çocuğunun servis şoföründen şüphelendi. Şoför, aile içi şiddetten hırsızlığa çok sayıda suçtan sabıkalı çıktı. Yönetmeliğe göre “cinsel istismar, uyuşturucu’” gibi 8 ayrı suçtan cezası olan biri, şoför olamıyor. Ancak cinayet, yaralama, tehdit, gasp ve aile içi şiddete karışanlarla ilgili bir madde yok.

Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre, her şey, İstanbul’da çocuğu özel okula giden bir velinin, servis şoförünün agresif hareketlerinden şüphelenmesiyle başladı. İsim yapmış ve başka okulların da taşıma işini üstlenen firmaya kayıtlı şoför hakkında yapılan incelemeyle, bir garabet ortaya çıktı. Şoför, yaralamadan silahla tehdide, hırsızlıktan aile içi şiddete pekçok suçtan sabıkalıydı. Servis firması, “servis hizmet yönetmeliği”ne göre bu sabıkaya sahip şoförün hukuken çalışmasında bir engel olmadığını söyledi.

Söz konusu yönetmeliğe göre ‘cinsel istismar, uyuşturucu’ başta olmak üzere 8 ayrı suçtan kesinleşmiş cezası olan servis şoförü ve rehber personel servisçilik yapamıyor.

Yönetmeliğin “Taşıma işlerinde çalışanlar” başlıklı 8. maddesine göre, Ceza Kanunu’nda yer alan “çocukların cinsel istismarı”, “reşit olmayanla cinsel ilişki”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “uyuşturucu madde imal ve ticareti”, “uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırma”, “uyuşturucu kullanmak” ve “çocuğu fuhuşa teşvik” suçlarından hüküm giymiş kişilerin servisçilik yapmasına izin verilmiyor. Kabahatler Kanunu’na göre hakkında “sarhoşluk”tan hüküm giyenler de yasak kapsamında.

'DİĞER SUÇLAR YOK'

Yönetmelikte belirtilen 8 başlık dışında, cinayet, yaralama, tehdit, gasp ve aile içi şiddet gibi suçlara karışanlarla ilgili herhangi bir madde yok. 

ÇATIŞAN SERVİS FİRMALARININ ÇALIŞANLARI DA SABIKALI ÇIKMIŞTI

Ümraniye'de bir ilkokulun bahçesinde servis firmaları arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan silahlı çatışmada ölen Cüneyt Elik’in kasten yaralamadan emniyette 3 kaydının olduğu, çatışmanın karşı tarafında yer alan Kerem Beyazıt’ın da uyuşturucudan 2 kaydının bulunduğu bir diğer kişinin ise “çocuğun cinsel istismarı”ndan polis kaydı bulunuyordu.

 {{331860}}

{{329765}}
 

ÖNCEKİ HABER

Ayrılmak isteyen eşini ve baldızını öldürdü

SONRAKİ HABER

Erdoğan, 'FETÖ'den yargılanan AKP’li başkana ödül verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...