14 Eylül 2017 16:43

Çavuşoğlu: Referandumda ısrar ederlerse bunun bedeli olur

Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından 25 Eylül'de yapılması  öngörülen bağımsızlık referandumuna ilişkin "Böyle bir referandum da ısrar ederlerse bunun bir bedeli olur. Türkiye olarak anayasal hakların yerine gelmesi için biz arabuluculuk yapabiliriz. Bugün referandumu erteleyelim , bir sene sonra bize referandum olacağının garantisini verin gibi pazarlıkların içinde olmayız , buna karşıyız" dedi.   

"REFERANDUM DA ISRAR EDERLERSE BUNUN BİR BEDELİ OLUR"

Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY)  tarafından 25 Eylül 2017  tarihinde yapılması planlanan referanduma ilişkin, " Böyle bir referandum da ısrar ederlerse bunun bir bedeli olur" dedi. Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: " Bu konuda Fransa ve Türkiye'nin yaklaşımı örtüşüyor. Referandum yanlış bir karardır. Türkler ve Irak için de iyi değil. Başından beri net mesajlar verdik. Mesajda , "Referandum kararı yanlıştır, bu yanlıştan geri dönülmelidir, dönülmezse bölge ve Kürtler için olumsuz etkileri olacaktır. "denildi. Görüyoruz ki dünya kamuoyunda herkes her şeyi Türkiye'den bekliyor. Burada Fransa ile de ortak adımlar atabiliriz. Böyle bir referandum da ısrar ederlerse bunun bir bedeli olur. Referandumdan geri adım atılır, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Anayasal haklarının yerine gelmesi konusunda da  Bağdat'ta da söylediğimiz gibi belki bazı ülkelerle arabuluculuk yapabiliriz.  Şu anda zaten bölgede istikrarsızlık, terör gibi sorunlar var. İlave sorun istemiyoruz. Referandum kararından vazgeçilmesi gerekiyor. Anayasal hakların yerine gelmesi için biz arabuluculukta yapabiliriz Türkiye olarak. Bugün referandumu erteleyelim ama 1 sene sonra bize referandum olacağının garantisini verin gibi pazarlıkların içinde olmayız , buna karşıyız.  " (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gökhan Güçlü 'Hero' tişörtüne ilişkin savunma yaptı

SONRAKİ HABER

15 yumurta yüzünden 15 bin lira ceza yedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...