14 Eylül 2017 14:02

Yıldırım'ın sözleri AKP belediyeciliğinin iflasının itirafı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 'Başbakan Yıldırım’ın belediyelere yönelik değerlendirmeleri AKP belediyeciliğinin iflasının itirafıdır' dedi

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakan Binali Yıldırım’ın belediyelere yönelik değerlendirmeleri AKP belediyeciliğinin iflasının itirafıdır!” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Başbakan Binali Yıldırım'ın belediye başkanları toplantısındaki “Vatandaş en çok mezarlık hizmetinden memnun” sözlerini sarf ettiği açıklamasını eleştirdi. Torun geçen dönem birçok uyarı yapılmasına karşın, AKP'li belediyelerin kentleri tahrip eden uygulamalarının birçok alanda sürdüğünü söyledi.

Olumsuzlukların giderek arttığını belirten Torun, yerel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde Başbakan Binali Yıldırım’ın partili belediye başkanlarını toplayarak “Halk sizden hoşnut değil” diye uyardığını ifade etti.

İktidara yönelik hoşnutsuzluğun gerisinde hükümetin olduğu kadar belediyelerin uygulamalarının da payı olduğunu belirten Torun, bu sorunların kulak çekme ile çözülebilecek aşamayı geçtiğini söyledi. Torun, belediyelerin uygulamalarının kentlerin sorunlarını içinden çıkılmaz hale getirdiğine dikkat çekti ve Atatürk Orman Çiftliği ile ODTÜ ormanlarının talan edilmesinin bunun en son örnekleri olduğunu belirtti.

Torun, “Biliyor ve inanıyoruz ki; halkımız önüne belediyecilik diye konulan bu büyük talan ve yalanın hesabını önümüzdeki yerel seçimlerde yetkiyi elinizden alarak soracaktır.” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni vergi düzenlemesi yok

SONRAKİ HABER

Demirtaş ve Zeydan'dan Aysel Tuğluk'a başsağlığı mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...