14 Eylül 2017 13:14

'Kaç tane yurt Ensar Vakfına tahsis edildi?'

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba barınmak için KYK'ye başvuran öğrencilerin Ensar Vakfı yurtlarına yönlendirme yapılıp yapılmadığını sordu.

Paylaş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ordu’da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne yurt ararken bilgi almak için müracaat eden öğrencilere yetkililerin, “İsterseniz Ensar Vakfında yerler var, oraya yerleştirelim” dedikleri iddiasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sordu. Ağbaba, Bak’a şu soruları yöneltti: 

“-Yaşanan olayla ilgili Bakanlığınız bünyesinde bir inceleme ve soruşturma yapılmış mıdır? Bakanlığınız ile Ensar Vakfı arasında “yönlendirme” ile ilgili imzalanmış bir protokol bulunmakta mıdır? İl Müdürlüklerindeki yetkililere Bakanlık tarafından bu konuda bir talimat verilmiş midir? İl Müdürlüklerinde görevli yetkililer ile Ensar Vakfı arasında bir ilişki bulunmakta mıdır? İl Müdürlüklerinde görevli müdür, müdür yardımcısı ve şef pozisyonlarında çalışan personelin kaçı Ensar Vakfına üyedir? Kaçı illerinde bulunan Ensar Vakfının yönetimlerinde görev almaktadır? -Bugüne kadar FETÖ’nün el konulan yurtlarından kaçı KYK kullanımına, kaçı Ensar Vakfına tahsis edilmiştir?​” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: İktidara eleştiri vatana ihanet oldu

SONRAKİ HABER

Eğitim Eskişehir’de de sorunlarla başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...