14 Eylül 2017 12:48

Eğitim Sen: İktidara eleştiri vatana ihanet oldu

Basın toplantısı düzenleyen Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, 29 Aralık'taki iş bırakma eylemini terörize etmeye çalışan Eğitim Bir Sen'i eleştirdi.

Paylaş

Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube binasında yaptığı basın toplantısında 190 günü aşkın süredir açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması çağrısı yaptı. 

‘GÜLMEN VE ÖZAKÇA SERBET BIRAKILSIN’

Açıklamada konuşan Diyarbakır Eğitim Sen 2 No’lu Şube Yöneticisi Zeynep Alak, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın hukuksuzca işlerinden edildiğini, buna tepki olarak açlık grevine başlamaları üzerine de gözaltına alınıp tutuklanmalarının faşizan bir uygulama olduğunu belirterek, “Hiçbir uluslararası sözleşmede ve anayasada olmamasına rağmen aylardır özgürlüklerinden yoksun bırakılarak tutuklanıp yaşam hakları gözetilmeden cezaevine konulan Gülmen ve Özakça’nın serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz. Bizler KESK ve Eğitim Sen olarak iktidarı bir an önce demokrasiye ve hukuka davet ediyoruz” dedi.

‘YİNE AYNI KARARI ALIRIZ’

Alak, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkede demokrasinin işlevsiz hale getirildiğini ifade ederek, “Bu dönemde iktidara yapılan her eleştiri faşizm dönemlerinin yöntemi olan vatana ihanet olarak yandaş haline getirilen basın tarafından topluma lanse edilmiştir” dedi.

Alak, Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı tarafından, Eğitim Sen üyelerinin 29 Aralık iş bırakma eyleminin terörize edilmeye çalıştığını ifade ederek, “Eğitim Sen’in şimdiye kadar ki her eylemi hukuksal zeminde ve sendikal eylem çerçevesinde kararlaştırılmasına rağmen Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, kendisini savcı yerine koyarak KESK’in 29 Aralık iş bırakma eylemini terörize etmeye çalışmaktadır.

Bu kimsenin haddi değildir. Eğitim Sen olarak üyelerimizin sendikamızın kararlarını sorgulamaya davet eden Yunus Memiş öncelikle, sendikacılık ile bağdaşmayan kadrolaşma için ulusal basında çıkan kamu emekçilerini fişleyen, işyeri barışını ortadan kaldıran idareci atamaları ve hukuksuzca yapılan birçok atamanın açıklamasını yapması gerekiyor.

Sendikamız 29 Aralık 2015 yılında bölgedeki çatışmalardan kaynaklı çocuklarımızın yaşam ve eğitim hakkı için insani duruşu, ilkeleri ve tüzüğünden kaynaklı elindeki tek meşru mücadele aracı olan bir günlük iş bırakma eylemini Türkiye’nin her yerinde uygulamıştır. Bu toplumsal ve insani duruş ilk andan itibaren iktidarın hedefi haline getirilmiştir. Yüzlerce sivilin ölmesi, yüz binlerin yerinden göç etmesi karşısında suskun kalmamız beklenemez, şimdi olsa tekrar alacağımız bir karar olduğunu kamuoyunun bilmesi gerekir” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direkte akıma kapılan işçi öldü

SONRAKİ HABER

'Kaç tane yurt Ensar Vakfına tahsis edildi?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...