14 Eylül 2017 12:25

Eşini tekmeleyen erkeğin tahliye isteği kabul edilmedi

Eskişehir'de sokakta ayrı yaşadığı eşinin başını duvara vuran ve tekmeleyen erkeğin tahliye talebini mahkeme reddetti.

Paylaş

Eskişehir'de, ayrı yaşadığı eşi 44 yaşındaki Nesrin Işıklı Tiker'i sokak ortasında başını apartman duvarına vurup yere düşürdükten sonra defalarca tekmeleyerek yaralamaktan tutuklu yargılanan 51 yaşındaki Ayhan Tiker'in tahliye isteği kabul edilmedi. Mahkeme heyeti sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay 18 Aralık 2016 tarihinde Eskişehir'de meydana geldi. İzmir'de oturan Ayhan Tiker, ayrı yaşadığı eşi Nesrin Işıklı Tiker ile konuşmak için Eskişehir'e gelerek bir kafeteryada buluştu. Ardından Ayhan Tiker sokakta Nesrin Işıklı Tiker'in başını bir apartmanın duvarına çarptı. Nesrin Işıklı Tiker, çarpmanın etkisiyle yere düştü. Ayhan Tiker yere düşen eşinin başını defalarca tekmeleri. Tiker kendisine engel olmak isteyen vatandaşları da tehdit ederek bir süre yanına yaklaştırmadı. Daha sonra çevredekiler, Ayhan Tiker'i yerde baygın halde yatan eşinin yanından uzaklaştırdı. Ağır yaralanan 2 çocuk annesi Nesrin Işıklı Tiker, ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayhan Tiker de olayın ardından polisler tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Nesrin Işıklı Tiker 3 ay hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık Ayhan Tiker'in yargılanmasına bugün devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ayhan Tiker'in yanısıra yaraladığı eşi Nesrin Işıklı Tiker ile Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar katıldı.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

İkinci duruşmaya çıkan Ayhan Tiker pişman olduğunu söyleyerek, "Olay nedeniyle pişmanım. Eşim kadar ben de olay nedeniyle mağdurum. Aileme bakabilmek için tahliyemi istiyorum" dedi.

Eskişehir 1'inci Ağır ceza Mahkemesi heyeti sanığın tahliye talebini kabul etmedi. Heyet, sanığı akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar vererek duruşmayı 12 Ekim'e erteledi.

KADIN AVUKATLARIN AÇIKLAMASI

Duruşma sonrası Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri adliye binası önünde yaptıkları basın açıklamasında sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Kadın avukatlar adına konuşan Ceren Kerey şunları söyledi:

"Bizler kadın hakları savunucuları olarak kentimizdeki tüm kadın cinayeti ve cinayete teşebbüs davalarında olduğu gibi bugün de adaletin sağlanması için mücadele yürütmek adına buradayız. Nesrin için adalet istiyoruz. Nesrin'e onlarca kez tekme atan nefretin mahkum olmasını istiyoruz. İstanbul'da şort giydiği için dolmuşta darp edilen Asena Melisa Sağlam, şortlu olduğu için güvenlik görevlisi tarafından Maçka Parkı'ndan çıkarılan genç kadın, Ankara'da apartman komşusu tarafından kendi evinde şort giydiği için apartman yöneticisine şikayet edilen genç kadın aynı şiddet türüne maruz kaldı. Kadınların yaşam alanlarına müdahale ediliyor. Bu müdahale sokakta, dolmuşta, parkta ve hatta kendi evinde yaşanıyor. Kadın erkek eşitliği okulda, evde, sokakta, parkta ve dolmuşta sağlanmazsa Nesrin'ler hiç bitmez. Biz Nesrin'in aylarca hayata tutunan inadıyla eşitlik için, adalet için mücadeleye devam etmeye devam edeceğiz." (Eskişehir/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kenya’da beyaz zürafa görüldü

SONRAKİ HABER

Barzani, çeşitli ülke ve BM temsilcileri ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...