14 Eylül 2017 08:11

Ataşehir’de ‘El ele hep güzele’

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde kültürleri dayanışmaya çağıran ve “El ele hep güzele” sloganıyla yola çıkan festival 24 Eylül- 1 Ekim’de yapılacak.

Paylaş

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde kültürleri dayanışmaya çağıran ve “El ele hep güzele” sloganıyla yola çıkan festival 24 Eylül- 1 Ekim’de yapılacak.

Ataşehir’de Nazım Hikmet Parkı’nda gerçekleşecek festivalde Sevcan Orhan, Haluk Levent gibi sanatçıların yanı sıra katılan farklı birçok yöreden sanatçılar da festival programında yer alacak. Festival komitesinde yer alan Sadi Özata,  gazeteci Himmet Kaya, gazeteci- yazar Eylem Aydoğdu ve Şemsettin  Değer, bu festivali geleneksel hale getirmeyi amaçlıyor.

Festivalde Ağrı, Artvin, Amasya, Balkanlar, Bayburt, Çankırı, Çorum, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kafkaslar, Kars, Kastamonu, Malatya, Ordu, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Van  ve Yozgat  il dernekleri olmak üzere toplam yirmi iki il derneği  yer alıyor. Dernekler festival süresince futbol, yöresel yemek, halk oyunları, yöresel kıyafet gibi birçok dalda birbirleriyle yarışarak festivalin en özel renklerini oluşturmaya hedefliyor.

Türkiye’de  ilk defa bu konsepte bir festival olma özelliği taşıyan ‘I. Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’ ülkenin birçok il ve ilçelerinde de festivallerini yaşatmayı amaçlıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Belgesel Fotoğraf Programı kasımda başlıyor

SONRAKİ HABER

‘Ver Kaç’ galasını yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa