14 Eylül 2017 08:07

ODTÜ Mezunları yola karşı toplanıyor

ODTÜ Mezunları Derneği üyelerini, ODTÜ ormanına yol yapımına karşı 16 Eylül’de yapılacak foruma çağırdı.

Paylaş

ODTÜ Mezunları Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ ormanında Rektörlükle yapılan anlaşmadan daha geniş yol çalışması başlatmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, tüm ODTÜ mezunlarına 'mümkünse işlerini de erteleyerek' 16 Eylül'de yapılacak foruma katılmaları istendi. 

ODTÜ Mezunları Derneği, geçtiğimiz günlerde binlerce ağacın kesilerek kampüste yol çalışması başlatmasına karşı açıklama yaptı. Tüm ODTÜ mezunlarına bir araya gelme çağrısında bulunulan açıklamada, “9 Eylül akşam saatlerinde ODTÜ A7 kapısından koluk kuvvetleri ve TOMA'lar eşliğinde kampüsümüze giren dozerlerle bir gece içinde 4.5 km'lik bir orman şeridi sayısı 12 bini aştığı tahmin edilen ağaç ok edildi, ağaçlar kamyonlarla bilinmeyen bir yere taşındı” denildi. 

Kamuoyuna yansıtılandan çok daha vahim bir tablonun olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yol için ormanda açılan genişliğin ODTÜ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi protokol koşullarından çok daha geniş olduğunu kaydedildi. ODTÜ ormanlarına yapılan saldırının sadece özerk ve demokratik üniversite mücadelesine değil, tüm Ankara'ya ve ülkenin değerlerine yapıldığı ifade edilen açıklamada, ağaçlar katledilerekyapılan yolun Bilkent Şehir Hastanesi ulaşımına doğrudan bir katkı olmadığını ve yeni rant alanlarına çıktığı belirtildi. 

Açıklamada, yılda 340.6 milyon TL kira ödeneceği bilinen şehir hastanesinin kamuya yararının da hala tartışmalı olduğu ifade edildi.

'MÜMKÜNSE İŞİNİZİ ERTELEYİN'

Açıklamada, “Bu süreç bitmedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 'işirliğinin artacağı ve Eymir'in reaksiyonu için birlikte çalışılacağına' dair ifadeler yer almaktadır. Bu sürecin varacağı nokta bizim ne kadar bir arada durabiliğimize, bugünden neleri örgütleyebileceğimize bağlıdır. Tüm ODTÜ mezunlarını, hepimizi derinden üzen ve ilgilendiren bu acil gündemi konuşmak üzere 16 Eylül 2017 Cumartesi günü, mümkünse işlerinizi ertelemeye ve saat 14.00'de derneğimiz Vişnelik Tesisleri'nde yapılacak olan Mezun Forumumuza katılmaya davet ediyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Cizre belediyesi 24 taşeron işçiyi işten attı

SONRAKİ HABER

Belgesel Fotoğraf Programı kasımda başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...