13 Eylül 2017 23:30

Eurobasket'te yarı finaller başlıyor

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda yarı finalin ilk ayağı bugün İspanya ile Slovenya arasında oynanacak.

Paylaş

Turnuvaya önemli eksiklerine rağmen en büyük favori olarak gelen İspanya ile şampiyonanın gizli favorilerinden Slovenya’yı karşı karşıya getiren maç basketbolseverlere büyük bir keyif yaşatmaya aday.

Son dört Avrupa şampiyonasının üçünü kazanan İspanya, Marc Gasol ve Pau Gasol ikilisinin yanı sıra Ricky Rubio, Sergio Rodriguez, Juan Carlos Navarro, Fernando San Emetario, Juan Hernangomez, Willy Hernangomez gibi gençlerle tecrübelileri harmanlayan kadrosuyla şu ana kadarki tüm maçlarını kazandı.

Son 16 turunda Türkiye’yi 73-56 yenen İspanya, çeyrek finalde ise Almanya’yı 84-72’yle geçmişti. Sergio Scariolo’nun öğrencileri, Slovenya maçıyla en ciddi sınavını verecek. İspanya’nın şu ana kadar 10 sayının altında farkla kazandığı tek maç gruptaki Hırvatistan müsabakası. İspanya o maçı son periyottaki performansıyla 79-73 galip tamamlamıştı.

DRAGIC VE DONCIC HAYRAN BIRAKIYOR

Yugoslav ekolünün temsilcilerinden Slovenya da turnuvada henüz maç kaybetmeyen takımlardan. Şampiyonanın şu ana kadarki en heyecan verici mücadelesinde Kristaps Porzingis’in Letonyası’nı 103-97 yenen Slovenya’da NBA patentli Goran Dragic ve şimdiden bir yıldıza dönüşen 18 yaşındaki Luka Doncic’in performansı takımı sürüklüyor. 

Elbette Igor Kokoskov’un takımının sırrı yalnızca bu iki skorerde değil. ABD kökenli Anthony Randolph ve Gaspar Vidmar gibi uzunlarla birlikte kenardan gelen Klemen Prepelic de takıma önemli katkı sağlıyor.

Turnuvanın en güzel mücadelelerinden birine ev sahipliği yapması beklenen maç, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda 21.30’da başlayacak.

RUSYA'NIN YARI FİNALDEKİ RAKİBİ SIRBISTAN OLDU

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Sırbistan, İtalya'yı 83-67 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve Rusya'nın rakibi oldu.

Mücadelenin ilk çeyreği 18-17'lik Sırbistan üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte vites artıran Sırbistan, ilk yarıyı 44-33 önde kapattı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyun üstünlüğünü kaybetmeyen Sırbistan, sahadan 83-67 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Mücadelenin en skorer ismi attığı 22 sayıyla Sırp oyuncu Bogdan Bogdanovic olurken, İtalyan Marco Belinelli 18 sayı üretti.

Bu karşılaşmanın ardından yarı final eşleşmeleri ve program belli oldu:

14 Eylül Perşembe

21.30 İspanya - Slovenya

15 Eylül Cuma

21.30 Sırbistan - Rusya (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

UEFA Avrupa Ligi’nde heyecan başlıyor

SONRAKİ HABER

Adana'daki saya işçileri: Sıradaki hedef sigorta ve sendika

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...