13 Eylül 2017 14:54

Suriye ordusu Deyrezzor’da IŞİD’in savunmasını kırdı

IŞİD'in kontrolünde olan Deyrezzor kentini kuşatan Suriye ordusu, kendin savunma hattını kırdı.

Paylaş

Suriye ordusu, kısmen hâlâ kuşatma altında olan Deyrezzor kentine güneybatıdan giriş yaptı. Sputnik’in haberine göre kentin girişinde ordunun iki farklı kolundaki askerler bir araya geldi.

Elit ordu birlikleri birkaç gündür el Suhna-Deyrezzor otoyolundaki kent girişinde IŞİD’in mevzilerini azimle dağıttı. Deyrezzor’a ilerleyen ordu birlikleri el Tim ve el Şula petrol yatakları kurtardı. 

ŞOYGU VE ESAD GÖRÜŞTÜ

Rusya Savunma Bakanlığı, Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldiğini, görüşmede Suriye’deki istikrarın ve halka insani yardımların ele alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Taraflar, Rus Hava-Uzay Kuvvetlerinin desteğiyle Suriye hükümet ordusunun ülkedeki IŞİD terör örgütünün tamamen imha edilmesi ile ilgili başarılı eylemleri bağlamında askeri ve askeri-teknik iş birliği konularını ele aldı. Görüşmede ayrıca Suriye’deki istikrarın sağlanması, gerilimi azaltma bölgelerinin işlevlerini yerine getirmesi ve halka insani yardımların yapılması konularına değinildi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Şoygu’nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri üzerine Şam’a gidip Esad’la görüştüğü de kaydedildi.

Rusya’nın Suriye’deki Güçlerinin Komutanı Aleksandr Lapin dün düzenlediği basın toplantısında, Suriye ordusunun şu ana kadar ülkenin topraklarının yüzde 85’ini IŞİD militanlarından geri aldığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya’da 6 bin kişi konut talebiyle işgal eyleminde

SONRAKİ HABER

Brett McGurk Irak’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...