13 Eylül 2017 13:56

‘Atılan işçiler geri alınsın’

Antep’te bulunan Babacanlar Kargo’da TÜMTİS’e üye 9 işçinin darbedilerek işten çıkarılması yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Paylaş

Antep’te bulunan Babacanlar Kargo’da TÜMTİS’e üye 9 işçinin darbedilerek işten çıkarılması yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Açıklamada atılan işçilerin geri alınması istendi.

Babacanlar Kargo önünde yapılan açıklamaya TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Sekreter Gürel Yılmaz, Gaziantep ve Adana Şube başkan ve yönetcileriyle, örgütlü işyerlerinden üye işçiler katıldı. Basın açıklamasına Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar da destek verdi. 

Burada konuşan Genel Başkan Kenan Öztürk, Babacanlar patronunu anayasaya ve hukuka uygun davranmaya, işçilerin sendika hakkını tanımaya çağırdı. Öztürk, “İşvereni, kamuoyunu ve adli makamları yanıltıcı beyanlardan vazgeçmeye, işçilerin sendikal haklarına saygı gösterip sendika üyeliği sebebiyle darbederek işten çıkardığı işçileri derhal işbaşı yaptırmaya çağırıyoruz. Aksi takdirde, sendikamız her türlü baskıya karşı fiili ve meşru mücadelesini sürdürmeye kararlıdır” dedi. 

İSTANBUL’DAKİ ŞUBE ÖNÜNDE DE AÇIKLAMA YAPILDI

Babacanlar Kargo’nun Antep’teki merkezi önünde yapılan açıklama ile eş zamanlı olarak İstanbul şubesi önünde de basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, patronu sendika karşıtı tutumundan vazgeçmeye, işten çıkardığı işçileri geri alarak işbaşı yaptırmaya ve sendikayla masaya oturmaya çağırdı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Meclis Başkanı Kahraman: Drone dediğiniz düğünde bile var

SONRAKİ HABER

CHP: Sözde Danıştay Başkanı istifa etmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...