13 Eylül 2017 13:40

'İktidarı eleştirmek suç oldu!'

İktidarı eleştiren paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Eğitim Sen Kırkağaç Baştemsilcisi Mustafa Şen sürgün edildi.

Paylaş

Eğitim Sen Kırkağaç Baştemsilcisi Mustafa Şen hakkında, facebook’ta iktidarı eleştiren paylaşımları nedeni ile soruşturma başlatıldı. Şen ayrıca Soma Bozarmut Köyüne sürgün edildi. 

Manisa İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu, Vali Yardımcısı Mesut Eser başkanlığında toplanarak, Öğretmen Mustafa Şeni’i, çeşitli tarihlerde yaptığı facebook paylaşımlarında, “Bir siyasi partinin ismini ve üyelerini (parlamenterlerini) zikr etmek suretiyle fiili olarak bu siyasi parti hakkında kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturmak suretiyle zarar vermek, vermeye çalışmak”la suçladı.  

Kurul, anayasanın 129 ve 657. sayılı devlet memurları kanununun 130. maddeleri gereğince Şen’den savunma istenilmesine karar verdi.       

Bununla da yetinilmeyerek Kırkağaç Cumhuriyet Rıza Nebahat Dolman İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mustafa Şen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili imzası ile Soma Bozarmut Köyü İlkokulu’nda görevlendirildi.  

Mustafa Şen’in hakkında yapılan şikâyet üzerine Disiplin Kuruluna sevk edildiği belirtildi.  

'SUÇ DEĞİL, FİKİR VE İFADE HÜRRİYETİDİR'

Eğitim Sen Manisa Şubesi konu ile ilgili yaptığı basın toplantısında, Şen’in iktidarı eleştiren paylaşımları nedeni ile sürgün edildiğini belirtti. 

Basın açıklamasın okuyan Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, iktidarın hep doğru işler yapmayabileceğini dile getirerek, “Yaptığı yanlış uygulamalar da mutlaka vardır. Bu yanlışları yazı, yorum veya sosyal medya paylaşımı yolu ile belirtmek suç değil, fikir ve ifade hürriyetidir” dedi.

Mustafa Şen’in hayatını öğrencilere adamış, laik bilimsel eğitim mücadelesi veren başarılı bir öğretmen olduğunu dile getiren Demirel, “Öğrenci velileri ve Kırkağaç’ın aklıselim tüm insanları bu sürgün haberinden sonra bu haksız uygulamaya isyan etmiştir. Sürgünü durdurmak için kimi imza kampanyası düzenlemiş, kimi bürokrasiye ulaşarak yanlıştan dönülmesini talep etmiştir” dedi. 

“Düşünce suç ise Mustafa Şen suçludur” diyen Demirel, Eğitim Sen Manisa Şubesi olarak Mustafa Şen’in sonuna kadar yanında olduklarını belirterek, “Üyemizin görev yerine bir an önce döndürülmesi eğitim adına bir zorunluluktur” dedi.(Manisa/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Dilek Mamalı davası 11 Ekim tarihine ertelendi

SONRAKİ HABER

Sepsis'ten  5,5 ile 8 milyon arası hasta ölüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...