13 Eylül 2017 13:11

Eğitim Sen İhraç ve sürgünleri protesto etti

Eğitim Sen tarafından yapılan basın açıklamasında KHK’lerle ihraçlar ve sürgünler protesto edildi.

Paylaş

Eğitim- Sen'in sürgün edilen üyeleri için Güvenpark'ta gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan sendika Genel Başkanı Feray Aytekin Doğan, “Sadece üyelerimiz değil öğrencileri de mağdur edildi. Sürgünler arasında evli olanlar ayır ayrı illere gönderildi. Sosyal medya hesapları üzerinden hedef gösterilen üyelerimizin can güvenliği de alınmıyor”dedi.

Eğitim Sen'in 1190 üyesi sürgün edilmiş, sadece 327'sini sürgün kararı durdurulmuştu. Durumu protesto etmek isteyen sendika üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak istedi ancak polis buna izin vermedi. Bunun üzerine Güvenpark'a “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla yürüyen sendika üyeleri, KHK'larla ihraç edilen arkadaşlarının geri alınması bazı arkadaşlarına verilen sürgün kararının da durdurulmasını istedi. Burada sendika üyeleri adına basın açıklamasını yapan Eğitim- Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Doğan, üyelerine yönelik verilen sürgün kararlarının hukuksuz olduğunun altını çizerek, “ Her fırsatta aile kavramına vurgu yapan siyasi iktidar, bu konudaki iki yüzlüğünü ortaya koymaktadır. Sürgün edilen evli çiftler ayrı illere gönderilerek, bir kez daha cezalandırılmıştır. Anadolu illerine sürgün edilen üyelerimiz sosyal medya hesapları üzerinden hedef gösterilmektedir. İl milli eğitim müdürlükleri can güvenliği tehdit altında olan üyelerimizin güvenliklerini sağlamaya yönelik hiçbir somut adım atmamaktadır” dedi. 

PİYASACI EĞİTİM

Açıklamaya KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen, Mehmet Bozgeyik ve HDP Milletvekilleri Mahmut Konuk,  Kadri Yıldırım da katıldı. KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik, Milli Eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz'ı protesto ettiklerini belirterek “Türkiye sokakları AKP'ye muhalif herkese yasak ancak şunu bilsinler, biz baskı ihraçlar ve sürgünlere biat etmeyeceğiz” derken, HDP'li vekil Konuk eğitim sistemi üzerinden eleştiride bulunarak, “AKP eğitim alanını piyasalaştıysak için çabalıyor ve köşeyi dönmeyi hedefleyen çocuklar yetiştirmeye çalışıyor” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Plajda bira içen iki kadına para cezası

SONRAKİ HABER

Dilek Mamalı davası 11 Ekim tarihine ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...