25 Temmuz 2012 10:26

3 bin 104 kilometre boyunca kelepçeli işkence

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Gülen Kılıçoğlu, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevinden İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine kelepçeli olarak götürüldü. Gidiş ve dönüşte toplam 96 saat boyunca ellerindeki kelepçe çıkarılmayan Kılıçoğl

3 bin 104 kilometre boyunca kelepçeli işkence
Paylaş
Serkan Kurt

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Gülen Kılıçoğlu, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevinden İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine kelepçeli olarak götürüldü. Gidiş ve dönüşte toplam 96 saat boyunca ellerindeki kelepçe çıkarılmayan Kılıçoğlu’nun babası Haydar Kılıçoğlu, “Kızım ring aracına her binişinde acıyla baş başa kalıyor” diyor.

‘Örgüt üyesi olduğu’ iddiası ile 2 yıl önce tutuklanan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Gülen Kılıçoğlu, bulunduğu Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında açılan davaya katılmak için 2 kez ring aracıyla duruşmaya götürüldü. Kısa bir süre önce bulunduğu cezaevinden Siirt E Tipi Kapalı Cezaevine sürgün edilen Kılıçoğlu, 3. kez İstanbul’da görülen davanın duruşmasına yine ring aracıyla gönderildi. Kılıçoğlu için bu yolculuk işkenceye dönüştü. Gidiş ve dönüşte toplam 3 bin 104 kilometre yolda, 96 saat boyunca 3 metrekarelik alanda elleri kelepçeli bir şekilde duruşmaya götürülüp getirilen Kılıçoğlu’nun elleri yemek yediği sırada dahi çözülmedi.

RİNG ARACINDA ACIYLA BAŞ BAŞA

Kızının yaşadıklarını görüş sırasında öğrendiğini belirten Baba Haydar Kılıçoğlu, “Kızım üç defadır İstanbul’a götürülüyor. Bu götürme ve getirmelerde hem acı hem de ölümle karşı karşıya getiriliyor. Son gidişte yemek yerken dahi ellerindeki kelepçeler çıkartılmamış. Bu durumun yasal bir düzenlemesi yok mu? Yoksa bu, çocuklarımıza eziyet çektirmek için özellikle izlenen bir yol mudur” diye sordu. Kızının bulunduğu ring aracının hararet yaptığını ve yangın tehlikesi geçirdiğini de anlatan baba, “Daha önce Kayseri’de ring arabasında diri diri yanan 5 hükümlü olayı hafızalardan daha silinmemiştir. Bu durumda çocuklarımızın başına gelecek olan bu tür olaydan Adalet Bakanı ve hükümet sorumludur” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sedat Selim Ay’ın terfisi Meclise taşındı

SONRAKİ HABER

Dersim’de festival zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...