13 Eylül 2017 12:15

‘Dersim ve Erzincan ilçelerinde sadece imam hatip lisesi'

Aleviler 17 Eylül'de 'laik, bilimsel, ana dilde ve parasız eğitim' talebiyle miting düzenleyecek.

Paylaş

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Eğitim Sen, 17 Eylül’de Kartal’da düzenlenecek “laik, bilimsel, ana dilde ve parasız eğitim” mitingiyle ilgili Taksim Hill Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Mitinge çağrı ile başlayan sinevizyonun ardından basın açıklamasını Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yıldız okudu. Aleviler olarak AKP tarafından yoğun baskı ve inkarla karşı karşıya olduklarını kaydeden Yıldız, AKP’nin tüm kesimlere ‘tekçiliği’ dayattığı gibi Alevilere de “tek din”i dayattığını belirtti. Yıldız, “Yeni denen eğitim programı AKP/devlet zihniyetine göre ‘yeni’ olup, bize göre, ne yenidir ne de yenilik getirecektir.” dedi.

Eğitim Sen Yüksek Öğretim Genel Sekreteri Başkanı Özgür Bozdoğan da, "Eğer biz sesimizi yükseltip, örgütlü bir şekilde durdurmazsak önümüzdeki öğretim yılından itibaren nüfusu 10 bin olan ve 10 binin altında olan ilçelerde meslek liseleri ve Anadolu liseleri açılamayacak. Nüfusu 50 binin altında olan ilçelerde güzel sanatlar ve fen liseleri açılayamayacak. Peki nüfusu 10 binin altında olan ilçelerde ne açılacak? Kurum Açma, Kapatma Ve Ad Verme Yönetmeliği’ne göre sadece imam hatip liseleri açılacak. Yani açık bir şekilde herkesin bilmesi gerekir; eğer engellenmezse gelecek öğretim yılında Tunceli’nin, Erzincan’ın bütün ilçelerinde sadece imam hatip lisesi olacak” şeklinde konuştu. (İstanbul/DHA)

(Fotoğraf: ETHA)

ÖNCEKİ HABER

Küçük Armutlu’da 3’üncü rant hamlesi 

SONRAKİ HABER

Balıkesir’de 12 Eylül’ün dünü bugünü tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...