13 Eylül 2017 11:53

HDP'li Beştaş sordu: Varlık Fonu ne kadar zarar etti?

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Varlık Fonu’nun amacına ulaşamadığıyla ilgili açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Beştaş, Varlık Fonu’nun zarar edip, etmediğini sordu. 

Erdoğan’ın Kazakistan dönüşü Varlık Fonu ile ilgili açıklamalarını hatırlatan Beştaş önergesinde “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan ziyareti sırasında ‘Varlık Fonu’nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Varlık Fonu Sayın Başbakan’a bağlıdır. Cumhurbaşkanı olarak benimle herhangi bir bağlantısı yoktur ama biz bunların istişaresini yaparak bu konuda kararımızı alırız. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımını attı, hayırlı olsun diyeceğiz. Varlık Fonu’nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart. Kazakistan dönüşü o adımları atacağız” ifadelerine yer verdi. 

Beştaş, Başbakan Yıldırım’ın şu sorulara cevap vermesini istedi: 
* Varlık Fonu’nun yukarıda değinilen mal varlığından elde ettiği gelirleri ne kadar oldu?
* Bu gelirler nasıl ve nerede kullanıldı ya da nasıl değerlendirildi?
* Fon ve şirketler ne gibi giderler yaptı?
* Varlık Fonuna ilişkin herhangi bir faaliyet raporu, bilanço, gelir cetveli, bütçe, kesin hesap ya da denetim raporu yayınlandı mı?
* Fon’un hâlihazırda amacına ulaşmamış olması, şirket yöneticileri ile onları atama makamında olan tarafınız arasında görüş ayrılığından mı kaynaklanmıştır?
* Kamu gelirlerinin aktarıldığı devasa bir Fon’un amacıma ulaşmamış olması nedeniyle kamu kaynaklarının uğratıldığı zarar ne kadardır?
* Halihazırda Fon zarara uğradıysa bunun sorumlusu kimdir? Tarafınızın sorumlu olduğu noktalar hangileridir? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Juncker: Türkiye, kendini AB'den uzaklaştırdı

SONRAKİ HABER

Küçük Armutlu’da 3’üncü rant hamlesi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...