13 Eylül 2017 11:26

Juncker: Türkiye, kendini AB'den uzaklaştırdı

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB'nin yıllık değerlendirme toplantısında Türkiye ile ilişkilere değindi.

Paylaş

Strasbourg'da Avrupa Birliği'nin yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Türkiye bir süredir kendini AB'den uzaklaştıracak dev adımlar attı" dedi.

Juncker, "Gazeteciler cezaevinde değil haber bürolarında olmalıdır. İfade özgürlüğünün hüküm sürdüğü yerlere aittirler" dediği konuşmasında "Ankara Avrupalı liderleri faşist ve Nazi olarak tanımlamaktan vazgeçmeli" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin AB ile köprüleri yakıp ardından da müzakerelerin istenilen şekilde gitmemesi durumunda Brüksel'i suçlayamayacağını ifade eden Juncker, tüm bu gerekçeler nedeniyle Türkiye'nin öngörülebilen gelecekte AB üyesi olmasının mümkün gözükmediğini ifade etti.

Avrupa Birliği liderler zirvesi ekim ayında Türkiye'nin üyelik sürecinin geleceğini görüşmek üzere toplanacak.

OHAL UYGULAMALARINA ELEŞTİRİ

Türkiye'de devam eden olağanüstü hâl (OHAL) dönemi uygulamalarını eleştiren Juncker, "Avrupa'da hukukun gücü vardır. Güç kullanarak hukuk empoze edilmez" dedi.

AB'de hukukun üstünlüğünü 'bir seçenek değil, bir görev' olarak tanımlayan Avrupa Komisyonu Başkanı, "AB bir devlet olmayabilir ancak yine de hukukun üstünlüğü esasına göre yönetiliyor" diye konuştu.

İNGİLTERE'YE: PİŞMAN OLACAKSINIZ

Öte yandan Juncker, AB'den ayrılmaya karar veren İngiltere içinse "Ayrıldığınıza pişman olacaksınız ve ABD'nin sizsiz geliştiğini göreceksiniz" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Özer'in gözaltı süresi bir hafta daha uzatıldı

SONRAKİ HABER

HDP'li Beştaş sordu: Varlık Fonu ne kadar zarar etti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...