25 Temmuz 2012 10:05

Annelere işi bırakın mı diyorsunuz?

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Milli Eğitim Bakanlığının etüt beslenme uygulaması yapan okulların statüsünü değiştirmesine ve öğrenci alımına son vermesine tepki gösterdi.Öz, TBMM Başkanlığna, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Kamuyounda 4+4+4  olarak b

Annelere işi bırakın mı diyorsunuz?
Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Milli Eğitim Bakanlığının etüt beslenme uygulaması yapan okulların statüsünü değiştirmesine ve öğrenci alımına son vermesine tepki gösterdi.

Öz, TBMM Başkanlığna, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Kamuyounda 4+4+4  olarak bilinen eğitim yasasıyla ilgili sıkıntıların sürdüğünü belirten Sakine Öz, “Gerekli altyapı hazırlanmadan yürürlüğe giren yasa nedeniyle, daha önce tam gün eğitim veren birçok okul sabahçı-öğleci olarak ikili sisteme geçirilmiştir. Bu çerçevede etüt-beslenme uygulaması yapılan ilköğretim okullarının da statüsünün değiştirildiği ve öğrenci alımına son verildiği belirtilmektedir” dedi.
Öz, Dinçer’e yönelttiği sorularda çocuklarını bırakacak yer bulamayacak olan ailelerde çalışan babaların değil annelerin işlerini bırakmak zorunda kalacağı gerçeğine de dikkat çekti.

AİLELER ÇOCUKLARI NEREYE BIRAKACAK?

Öz, önergesinde bakan Ömer Dinçer’e şu soruları yöneltti:
* Çalışan anne-babaların etüt-beslenme uygulaması yapan okullarda okuyan çocuklarını nereye bırakmalarını öneriyorsunuz?
* Veliler, uygulamaya karşı yaptıkları eylemlerde, “Bu durumda eşlerden birinin çalışmayı bırakmak zorunda kalacağını” vurguladılar. Bu devirde çift maaşla bile geçinmenin zor olduğu hesaba katılırsa, çocukları olan aileleri tek maaşa mahkum etmeniz doğru mu?
* Eşlerden birinin işi bırakmak zorunda kalması durumunda, Türkiye’de genellikle babaların değil, annelerin işi bıraktığı bilinmektedir. Kız çocuklarının okuması için çaba gösteren bir bakanlığın, anne olduklarında onları işlerini bırakmaya zorlaması bir çelişki değil midir?
* Başbakan Erdoğan, gelecek dönemlerde dershanelerin kapatılmasından bahsetmektedir. Ancak, aldığınız bu kararlar, velileri özel etüt merkezlerine yönlendirecektir. Başbakan ile bakanlığınızın birbirine zıt düşüncelerde olması neyle açıklanabilir?
* Başbakan, her fırsatta ailelere en az üç çocuk yapmayı tavsiye etmektedir. Bakanlığınız ise aldığı bu kararla çocukları olan çalışan ailelere destek vermeyi kesmektedir. Bu durumda siz ailelere, üç çocuk yapmak yerine hiç çocuk yapmamalarını mı öneriyorsunuz?
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çadır kamptan Akkuyu’ya

SONRAKİ HABER

Sedat Selim Ay’ın terfisi Meclise taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...