13 Eylül 2017 07:44

Florida'da Irma Kasırgası'nın bilançosu ağır

Irma Kasırgası Florida Keys'teki evlerin yüzde 90'ına zarar verdi, Florida'da ölenlerin sayısı 13'e çıktı.

Paylaş

Irma Kasırgası'nın Florida Keys'teki evlerin yüzde 90'ına zarar verdiği açıklandı. New York Times, Florida eyaletinde ölenlerin sayısının 13'e çıktığını yazdı.

DW Türkçe’nin haberine göre, Irma Kasırgası'nın hızının azalmasının ardından Florida'nın güneyindeki Florida Keys adalarındaki sakinler evlerine dönmeye başladı. ABD Acil Durum Yönetim Kurumu (Fema) yöneticisi Brock Long, buradaki evlerin yüzde 90'ının yıkıldığını ya da ağır zarar gördüğünü  söyledi. Long açıklamasında, "Keys adalarındaki bütün evler kasırgadan zarar gördü" dedi.

Keys adalarında hala birçok yerde elektrik ve temiz içme suyu yok. Birçok benzin istasyonunun da kapalı olduğu açıklandı. Komşu eyalet Georgia ile Güney Carolina'da 20 bin kişinin elektrikten yoksun olduğu bildirildi. Florida'da bu sayı 15 milyon olarak açıklanmıştı. Yetkililer Florida'nın kuzey doğusundaki Jacksonwille gibi bazı kentlerin hala sular altında olduğunu belirtiyor.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

New York Times, Irma Kasırgası yüzünden ölenlerin sayısının 13'e çıktığını yazdı. Vatandaşların dönmeye başladığı Florida Keys'te bu sayının artmasından endişe ediliyor. Yetkililer asıl tablonun şimdi ortaya çıkacağını belirtiyor. Kasırga, ABD ve Karayipler'de 50 kişinin ölümüne neden oldu.

Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, Florida'nın ardından Georgia ve Güney Carolina'da etkisini gösteren Irma'nın bugün etkisini tamamen yitirmesinin beklendiğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump‘ın yarın Florida'yı ziyaret etmesi bekleniyor. Melania Trump, eşine ziyareti sırasında eşlik edeceğini duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Melania Trump, "Kasırgadan etkilenen herkes için duyduğum endişe devam ediyor" dedi.

IRMA VE HARVEY'DEN ETKİLENENLERE YARDIM

Irma ve Harvey kasırgalarının yol açtığı zarardan etkilenenlere yardım için bir etkinlik düzenlendi.

Los Angeles'taki yardım gecesine Beyonce, George Clooney, Julia Robert, Barbara Streisand ve Reese Witherspoon gibi ünlüler katıldı. Etkinlikte iki kasırganın mağdur ettiği kişiler için 15 milyon dolar bağışlandı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Okul yolunda kaza: 1 öğretmen öldü, 2 öğretmen yaralı

SONRAKİ HABER

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in tüm detayları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...