13 Eylül 2017 06:10

Metin Oktay mezarı başında anıldı

'Taçsız kral' Metin Oktay, aramızdan ayrılışının 26. yılında anılıyor. Metin Oktay, golcülüğü, centilmenliği ve siyasi duruşuyla hatırlanıyor.

Paylaş

Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren sporumuzun sembol isimlerinden Metin Oktay, 26. ölüm yıl dönümünde anılıyor.

Futbol sahalarında golcülüğü kadar centilmenliğiyle de herkesin sevgi ve saygısını kazanan Metin Oktay için sosyal medyada #MetinOktay etiketiyle mesajlar paylaşılıyor.

TİP'E OY VERMİŞTİ, DENİZ GEZMİŞ'İN İDAMINA KARŞI İMZA TOPLAMIŞTI

Aydınlık'tan Hikmet Çiçek bugünkü yazısında Metin Oktay'ın Türkiye İşçi Partisi'ne oy verdiğini hatırlattı. Aynı zamanda Milliyet Yazarı Melih Aşık'ın 2009'da yazdığı yazıyı hatırlatan Çiçek, "Melih Aşık 10 Eylül 2009 tarihinde yazdı. Bir tren seyahatinde 'ünlü bir yazar ağabeyimizle' tartışan Oktay’ın 'Bizi sosyalist yaptın ama sen aramızdan çektin gittin' dediğini. Aşık’ın adını vermediği 'yazar ağabeyimiz' Çetin Altan’dır. Metin Oktay, Çetin Altan’ın yazılarını okuyarak sosyalist olmuştur, fakat Altan, 'çekip gitmiştir.'" dedi.

Metin Oktay aynı zamanda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamını önlemek için imza kampanyası başlatmasıyla da biliniyor.

1954/55'te İzmirspor'da başladığı kariyerini Galatasaray'da sürdüren Metin Oktay, 1961/62 sezonunda kısa süreliğine İtalya'nın Palermo takımında da forma giymişti. Oktay, 1969'da futbola sarı kırmızılı formayla veda etti.

Metin Oktay, 36 milli maçta fileleri 19 kez havalandırdı. Oktay, kariyeri boyunca 374 maçta 330 gole imza attı.

Metin Oktay, futbolculuğu sonrası Tercüman, Güneş ve Milliyet gazetelerinde spor yazarlığı yaptı, 13 Eylül 1991'de trafik kazasında yaşamını yitirdi.

METİN OKTAY, MEZARI BAŞINDA ANILDI

Metin Oktay, vefatının 26. yılında Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anmaya, Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan, Galatasaray Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Ayhan Akman, Futbol Akademisi'nden sporcular ve Metin Oktay'ın yakınları katıldı.

Anma sonrasında Galatasaray Televizyonu'na konuşan Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, "26 senedir yokluğuyla yaşıyoruz. Benim takım arkadaşımdı. Kısa bir süre yurt dışında İtalya'da oynadı. Vatan hasretiyle yeniden Galatasaray'a dönmüştü. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğümüzü de yaptı. Bana göre bir simgeydi. Efendilik, saygı, centilmenlik gibi yazılı olmayan ritüelleri taşıyordu. Hoşgörülü ve insancıldı. Rakip takım sempatizanları bile kendisini sever sayardı. Takım kaptanımız Selçuk'a ve Metin Oktay'ın akrabalarına teşekkür ediyorum" dedi.

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan ise, "Takımı temsilen buradayım. Vefatının 26. yıl dönümünde ruhu şad olsun. Ailesine tekrardan sabır diliyorum. Bu bizim acımız... Galatasaray'a geldiğimden bu yana hemen her sene buraya geliyor ve hep aynı duygulara kapılıyorum. Onunla aynı formayı giydiğim için çok gururluyum. Taşıdığı bayrağı biz devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu formanın sevgi saygıyla giyilmesini bize öğretti. Ben de yaşça küçük arkadaşlarıma bunu aşılamaya çalışıyorum. Bugün hüzünlüyüz. Ne mutlu ki ona arkasında bu kadar sevenini ve taraftarı bıraktı" ifadelerini kullandı.

İZMİR'DEKİ ANMAYA GÖZTEPE'NİN ALTYAPI FUTBOLCULARI KATILDI

İzmir'de Konak Belediyesi'nin katkılarıyla geçen yıl Bahçelievler Metin Oktay Parkı'nda yaptırılan heykelin önünde düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Dr Şaban Acarbay, Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, manevi oğlu Rıfat Pala, Oktay'ın İzmir'de formasını giydiği kulüpler Damlacıkspor ve İzmirspor'un başkan ve yöneticileri, Damlacıkspor, İzmirspor, Altınordu ile Göztepe'nin altyapıdaki futbolcuları katıldı.

Acarbay ve Vreskala, yaptıkları konuşmalarda efsane futbolcuyu anlatıp Türk futbolunun geleceğine yön verecek yeni Metin Oktay'ların yetişmesi için genç sporcu ve antrenörlere güvenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Rıfat Pala, kendisine verdiği öğütlerini paylaştığı manevi babasının her anlamda iyi bir insan olduğuna vurgu yaptı.

Konak Belediye Başkanı Pekdaş ise "Metin Oktay vefatından yıllar sonra bile bize sportif olarak yol gösteren önemli bir değer" dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Asbaşkanlarından Hakan Dinçay yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Hak savunucusu, 2 yaşındaki çocuğuyla görüşemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...