25 Temmuz 2012 10:00

Çadır kamptan Akkuyu’ya

Mersin Nükleer Karşıtı Platformunun Akkuyu Çadır kampı etkinlikleri devam ediyor. Çadır kamp etkinliği olarak Akkuyu Nükleer Santraline karşı bir yürüyüş düzenlendi.Yapılan etkinliğe MERDAK, Mersin KESK Şubeler Platformu, EDP destek verdi. Etkinlikte konuşan Mersin NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan konuşmasına, 6

Çadır kamptan Akkuyu’ya
Paylaş

Yapılan etkinliğe MERDAK, Mersin KESK Şubeler Platformu, EDP destek verdi. Etkinlikte konuşan Mersin NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan konuşmasına, 6 sene önce Sinop’ta nükleer karşıtı mücadelede yaşamını yitiren Öner, Soner ve Güneş’i anarak başladı. Aslan, Akkuyu Nükleer Santraline karşı mücadelelerinin bundan sonra daha etkinleşeceğini belirterek, 5 Ağustosta Büyükeceli Belediyesi önünde saat 16.00’da yapılacak etkinliğe herkesi davet etti.

Mersin KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, nükleer santrale karşı mücadele etmenin bir insanlık görevi olduğunu vurgulayarak, “Nükleer santrale karşı mücadele etmemek; ülkemizin geleceğini teslim etmek ve canlı hayatını yok etmek demektir” dedi. Nükleer Santrallerin yapılmaması için KESK olarak her türlü mücadelenin içinde olacaklarını,fakat bu mücadelede yerel halkın mücadelesinin çok önemli olduğunun altını çizen İmam Özdemir, Akkuyu nükleer santralinin bu bölgede yaşamı bitireceğini; hiçbir yatırımın insan sağlığından daha önemli olmadığını, insanların elektriksiz yaşayabileceklerini ama sağlıksız bir çevrede yaşanamayacağını söyledi.

MERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Feyruz İstanbullu, Akkuyu Nükleer santralinin insan ve çevre sağlığı için çok büyük bir tehdit olduğunu ve bu projenin bölgenin tarımına, turizmine darbe vuracağını, söyledi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zehir saçan damacana sular Meclise taşındı

SONRAKİ HABER

Annelere işi bırakın mı diyorsunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...