12 Eylül 2017 23:00

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi macerası başlıyor

Beşiktaş’ın 7’nci Şampiyonlar Ligi heyecanı bu akşam Portekiz’de başlıyor. Siyah beyazlılar saat 21.45'te Portekiz ekibi Porto ile karşılaşacak.

Paylaş

Geçen sezon Dinamo Kiev’e yenilerek gruptan çıkma şansını son anda kaybeden Beşiktaş, bu kez işi son maça bırakmak istemediği için Porto karşısında iyi bir sonuç alarak iddiasını ortaya koymak amacında. 21.45’te Dragao Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı İngiliz Hakem Anthony Taylor yönetecek.

Beşiktaş’ın yer aldığı G grubu birbirine yakın güçte takımlardan oluşuyor. Dolayısıyla grup, her türlü sonuca açık. Porto’nun yanı sıra Monaco ve Leipzig’le mücadele edecek olan siyah beyazlıların iç saha galibiyetlerinin yanı sıra deplasmanda alacağı puanlar büyük önem taşıyor. Geçen yıl deplasmandan 4 puan çıkartan Siyah Beyazlılar iç sahada galibiyet alamayıp 3 kez berabere kalmıştı.

KADRODA SÜRPRİZ YOK

Süper Lig’in ilk 4 haftasında 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan siyah beyazlılarda Teknik Direktör Şenol Güneş Şampiyonlar Ligi için K.Karabükspor maçında rotasyona başvurmuştu. Quaresma, Atiba ve Cenk Tosun’u Karabük’te dinlendiren Güneş 3 oyuncuya da Porto karşısında yer verecek ve sahaya Gökhan Gönül haricinde ideal kadrosu ile çıkacak. Gönül’ün yokluğunda Adriano’yu sağ bekte oynatmayı planlayan Güneş, Brezilyalı oyuncunun da sakatlanması ile bu görevi Necip’e vermişti. Adriano’nun iyileşmesiyle Porto karşısında sağ bekte oynayacak oyuncu Necip-Adriano arasında yapılacak tercihten sonra netleşecek. Tecrübeli hocanın sahaya Fabricio, Adriano (Necip), Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel ve Cenk Tosun 11’i ile çıkması bekleniyor.

Bu arada Beşiktaş daha önce ilan ettiği gibi Porto maçı dahil hiçbir Avrupa maçına taraftar götürmeyecek.

BEŞİKTAŞ 7’NCİ KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde 7. kez sahne alacak. 1997-1998 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne ilk kez katılan Siyah-beyazlılar, Bayern Münih, Paris Saint Germain ve Göteborg’a rakip olduğu grupta 6 puan toplayarak 3’üncü oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde 2’nci macerasını 2000-2001 sezonunda yaşayan Kara Kartallar bu kez Milan, Leeds United ve Barcelona ile mücadele etti ve 4 puan ile grubu son sırada bitirdi.

2003-2004 sezonunda ise Chelsea, Lazio ve Sparta Prag’ı geçmeye çalışan Beşiktaş, bu kez 7 puana ulaşsa da 3’üncü oldu ve gruptan çıkamadı.

Porto, Liverpool ve Marsilya’nın yer aldığı 2007-2008’de grubunda 4’üncü olan Beşiktaş, 2009-2010 sezonunda da Manchester United, CSKA Moskova ve Wolfsburg’u geçemedi ve yine 4’üncü olarak gruptan çıkamadı.

Geçen sezon 6’ncı kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Benfica ile berabere kalıp Napoli’yi de yenerek grubun en iddialı takımı olan Siyah Beyazlılar bu başarıyı iç sahadaki maçlara yansıtamadı. İç sahada 3 beraberlik alan Kara Kartallar işini son maça bıraktı. Son maçta Dinamo Kiev’e 6-0 yenilen Beşiktaş 3’üncü olup yoluna Avrupa Ligi’nde devam etti.

GÜNÜN PROGRAMI

Beşiktaş'ın yer aldığı G grubunda günün diğer maçında Red Bull Leipzig, Monaco’yu ağırlıyor.

E grubunda Liverpool-Sevilla, Maribor-Spartak Moskova maçları var. F grubunda Feyenoord-Manchester City,  Shakhtar Donetsk-Napoli karşılaşmaları yapılacak.

H grubunda ise Real Madrid sahasında Kıbrıs ekibi Apoel Nicosia’yla oynayacak. Gecenin maçında ise Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund kozlarını paylaşacak. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erciyes Cup’la basketbol keyfi

SONRAKİ HABER

‘Masraflar için yine borçlanacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...