12 Eylül 2017 19:59

Eurobasket 2017'de yarı finalistler belirleniyor

Eurobasket 2017’de son yarı finalistler bugün biletlerini alıyor. 18.45’te Yunanistan, Rusya ile karşılaşacak. 21.30’da ise İtalya-Sırbistan maçı var.

Paylaş

Eurobasket 2017'ye kötü başlayan ve A grubunda 2 galibiyetle 4. olan Yunanistan, son 16 turunda Litvanya’yı 77-64 mağlup ederek tecrübesini göstermişti. Rusya ise Türkiye’nin de yer aldığı D grubunu 4 galibiyet 1 yenilgiyle 3. bitirdikten sonra Hırvatistan’ı 101-78’le geçmişti. Aleksey Shved’in öncülüğündeki formda Rusya maça favori çıksa da Litvanya galibiyeti sonrası kimse Yunanistan’ı yabana atamıyor.

B grubunu 3 galibiyet 2 yenilgiyle 3. sırada tamamlayan Ettore Messina’nın öğrencileri, turnuvaya favori olarak gelen Sırbistan karşısında galibiyet arayacak. Son 16 turunda Finlandiya’yı 70-57 yenen İtalya, Luigi Datome, Marco Belinelli, Nicolo Melli gibi yıldızlarının yanı sıra takım savunması ve Koçu Messina’ya güveniyor.

D grubunu 4 galibiyet 1 yenilgiyle lider tamamladıktan sonra Macaristan’ı 86-78’le geçen Sırbistan’ın turnuvadaki başarısı ise Bogdan Bogdanovic’in performansıyla bire bir bağlantılı gibi gözüküyor.

İSPANYA'NIN YARI FİNALDEKİ RAKİBİ SLOVENYA OLDU

Öte yandan Avrupa Basketbol Şampiyonası Çeyrek Final maçında Slovenya, Letonya'yı 103-97 mağlup ederek yarı finalde İspanya'nın rakibi oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin ilk çeyreği 34-23'lük Slovenya üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte önce skoru dengeleyip daha sonra öne geçen Letonya, ilk yarıyı 55-51 önde kapattı.

Üçüncü periyotta tekrardan maçı domine etmeye başlayan Slovenya, son periyoda 10 sayılık farkla üstün girdi. Son çeyrekte de oyun üstünlüğünü rakibine bırakmayan Slovenya, sahadan 103-97 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Maçın en skorer ismi attığı 34 sayıyla Letonya'dan Kristaps Porzingis olurken, Sloven oyuncu Luka Doncic 27 sayı üretti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları tamamlandı

SONRAKİ HABER

Erciyes Cup’la basketbol keyfi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...