12 Eylül 2017 18:13

'Mücadeleyi ortaklaştıracağız'

Kocaeli'de 'Laik, Bilimsel, Kamusal, Parasız ve Anadilde Eğitim Mitingi'ne çağrı yapıldı. 

Paylaş

İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda bir araya gelen kitle örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, 17 Eylül'de İstanbul Kartal'da gerçekleştirilecek 'Laik, Bilimsel, Kamusal, Parasız ve Anadilde Eğitim Mitingi'ne katılım çağrısı yaptı.

Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Hicran Turan'ın yaptığı açıklamada "Gerici ve piyasacı eğitim sisteminden etkilenen toplumun tüm kesimleriyle mücadeleyi ortaklaştıracağız" denildi. 

12 Eylül'ün yıldönümüne de vurgunum yapıldığı açıklamada konuşan Turan, 12 Eylül'ün devam ettiğini vurgulayarak, "Darbenin karanlığı, dünden bugüne aynı faşizan anlayışıyla devam ediyor. AKP 15 Temmuz darbe girişimini kendinden olmayan herkesi düşman ilan eden, tek millet, tek dil, tek bayrak, söylemiyle toplumu ırkçı, mezhepçi, bir anlayışla kutuplaştırıyor" dedi. 

'LAİK EĞİTİMDE ISRARCIYIZ'

Bugün halkın büyük çoğunluğunun yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığını vurgulayan Turan, "OHAL ve KHK'ler aracılığıyla anayasanın ve uluslararası sözleşmelerden doğan halklar askıya alındı. Gençlerin gelecek umutları yok edildi. Kamu emekçileri hukuksuz ve keyfi olarak açığa alındı, işten atıldı" ifadelerini kullandı. Son olarak "Çocuklarımızın bugünü ve yarını için laik, bilimsel, kamusal, parasız ve anadilinde eğitimde ısrarcıyız" diyen Turan, Alevi örgütleri ile birlikte 17 Eylül'de İstanbul Kartal'da yapılacak olan mitinge tüm Kocaeli halkını davet etti. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de korucuların aracının geçişi sırasında patlama

SONRAKİ HABER

ODTÜ için öğrenci topluluklarından imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...