12 Eylül 2017 15:03

Corbyn zengin azınlığa karşı örgütlenme çağrısı yaptı

İngiltere'de TUC Kongresinde konuşan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn bir avuç zengine karşı işçilerin sendikalarda örgütlenmesini istedi.

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Brighton

İngiltere'de bütün sendikaların üye olduğu Sendikalar Konfederasyonunun (TUC) 149. kongresinde konuşan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, bir avuç zengine karşı işçilerin sendikalarda örgütlenmesini istedi.

Toplam 56 sendikanın üye olduğu ve bu sendikalara üye 6.1 milyon işçinin temsil edildiği kongrede sendikaların genel grev çağrıları da yükselmeye başladı.

Genç işçilere de politikada daha etkili olmalarını isteyen Corbyn, aş evlerinin arttığı bir İngiltere'nin kabul edilemeyeceğini ve ücret kesintilerine karşı birleşmenin önemli olduğunun altını çizdi.

Muhafazakar iktidarın bir avuç azınlık için çalıştığını söyleyen Corbyn, eşit haklar, sıfır saat sözleşmelerin yasaklanması, sendikaların tüm işyerlerine girmesi, asgari ücretin yaşanılır bir seviyeye çekilmesi, zam sınırlamasını sonlandırmak ve iş güvenliğini sağlamak için işçilerin sendikalara üye olup, örgütlü mücadele içine girmesini istedi.


 

ÖNCEKİ HABER

Diş röntgenini hizmetliler çekti iddiası

SONRAKİ HABER

Zeynep Altıok: Evren öldü ama zihniyeti yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa