12 Eylül 2017 14:42

Hasta tutuklu Akın 1 yıl 6 aydır tedavi edilmeyi bekliyor

Karnında yara ile yaklaşık 6 yıldır cezaevinde tutulan Akın, 1 yıl 6 aydır Kırıkkale Cezaevinde durumu kötüleşmesine rağmen tedavi edilmiyor.

Paylaş

Diyarbakır’da 13 Şubat 2012 tarihinde gözaltına alındıktan sonra “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan İsmet Akın, yaklaşık 6 yıldır açık yara ile cezaevinde tutuluyor. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde tutulduğu esnada 3 kez ameliyat edilen Akın, sürgün edildiği Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevinde yaşam mücadelesi veriyor.

Karın bölgesinde oluşan yara ile yaklaşık 6 yıldır cezaevinde tutulan Akın, 1 yıl 6 aydır sürgün edildiği Kırıkkale Cezaevinde durumu kötüleşmesine rağmen tedavi edilmiyor. Tedavi edilmeyen Akın, bunun yanı sıra cezaevi yönetiminin ağır hakaret ve baskılarına maruz kalıyor. Yaşamı hakkında endişe duyan ailesi, Akın’ın tedavi edilmesi gerekirken daha ağır koşullara maruz bırakıldığını belirtti.

‘CEZAEVİNDEN CENAZESİ ÇIKMASIN’

İsmet Akın ile 9 Eylül tarihinde görüşen ağabey Rıfat Akın, kardeşinin durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade ederek, “Yaklaşık 6 yıldır cezaevinde tutulan kardeşim karnındaki yara ile cezaevinde tutuluyor. Koşulları iyi olmadığı için yarası sürekli açılıyor. Zaten 2 yıla yakın tutulduğu Kırıkkale Cezaevinde ameliyat edilmiyor. Ameliyat edilmemesine dair hiç bir gerekçe de sunulmuyor” dedi.

Ağabey Akın, cezaevinde kardeşinin cenazesinin çıkmaması için kamuoyunun cezaevlerinde yaşananlara karşı duyarlı olmaya çağırarak, dayanışma çağrısında bulundu. (HAKKARİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Lise öğrencisi, babasını tüfekle öldürdü

SONRAKİ HABER

Diş röntgenini hizmetliler çekti iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...