12 Eylül 2017 13:51

6 yaşındaki Ecrin serviste unutuldu!

İstanbul'da Pierre Loti İlköğretim Okulu'nun servisinde unutulan küçük Ecrin'in erken fark edilmesi olası bir faciayı önledi. 

Paylaş

Türkiye'de son günlerde çok konuşulan servis skandallarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da Pierre Loti İlköğretim Okulu'nun servisinde unutulan küçük çocuğun erken fark edilmesi olası bir faciayı önledi. 

Olay, geçtiğimiz Perşembe günü saat 08.00 sıralarında Beyoğlu’da meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde evinden çıkan 6 yaşındaki Ecrin, Pierre Loti İlköğretim Okuluna bağlı "54" numaralı öğrenci servisine bindi. Ardından servisi kullanan Şevket ismindeki şoför, okula vardıktan sonra çocukları indirdi. Ancak servisin en arka koltuğunda oturan Ecrin, araçta uyuyakaldı. Bütün öğrencilerin indiğini zanneden şoför ardından okul çıkış saatini beklemek üzere aracı Sanatkarlar Caddesi üzerinde park etti. Bir süre sonra uyanan Ecrin araçta kilitli kaldığını fark edince camlara vurmaya başladı. Çocuğu fark eden şoför önce çocuğa emniyet kemerini çıkartmasını, ardından da ön kısma geçerek servisin kapısını açmasını tarif etti. Kemerini çıkartan çocuk aracın kapısını açarak çıktı. Yaklaşık yarım saat aracın içerisinde kalan çocuk ardından taksiyle servisin hostesine teslim edildi. Hostes de çocuğu alarak okulun yakınındaki bir büfeye götürdü. Olay hakkında ailesine haber verilmeyen çocuk büfede akşama kadar patates kızartması yedi. Daha sonra okul çıkışı saatinde tekrar servis aracına binen çocuğun ailesine ait bir telefon numarası arandı ve Ecrin, yine servisle evine bırakıldı.

Olayı anlatan anne Figen Şen şunları söyledi: 

“Perşembe günü sabahı kızım servis aracına binerek okuluna gitti. Akşam, kızım servisten indiğinde, yüzünün bembeyaz olduğunu fark ettim “Kızım iyi misin ? Ne oldu? diye sorduğumda, aracın hostesi araya girerek “Figen Hanım, akşam sizi arayacağım” dedi ve aracın kapısını bir anda kapatarak kaçarcasına uzaklaştılar. Kızım Ecrin’e dönüp iyi misin dediğimde ise “Anne biliyor musun? Ben bugün okula gitmedim” dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Korktuğumu kızıma belli etmemek için, “Benim kızım okula gitmediyse ne yaptı?​” diye sorduğumda ise, cevap olarak “Sosisli, ketçaplı patates yiyip, meyve suyu içtim” dedi. 

Hemen kızımı eve gönderip hostesi aradım. 

Hostes bana “Ecrin’in serviste uyuduğunu ve onu uyandıramadığını; çok güzel uyuduğu için uyandırmaya kıyamadığını; kollarında romatizma olduğu için okula kadar taşıyamadığını; kendisinin de bunun üzerine Ecrin’in yanına oturup beklediğini; kızımın uyandığında ise onu alıp okula götürdüğünü ve kapıdaki güvenliğin onları içeri almadığını ve servis hosteslerinin, sabah giriş ve akşam çıkış saatlerinde sadece okula girebildiklerini ve bunun için de Ecrin’i büfeye götürüp akşama kadar orada oturup yemek yediklerini oyun oynadıklarını; samimiyetimize ve iyi niyetimize inanarak bana haber vermediğini söyledi. 

Hemen telefonu kapatıp Nihat Bey’i aradım ve Ecrin bana bir şeyler anlattı dediğim anda, “Bugün bir tatsızlık oldu, Ecrin serviste uyuyakaldı, ama korkmayın bizim servis şoförlerinden biri buldu” dedi. 

SERVİSTE UNUTULDU, SAATLERCE FARK EDİLMEDİ!

Kızının serviste unutulduğunu bu aramadan sonra anladığını dile getiren anne Şen, kızına olayı sorduğunda ise şu cevapları aldığını belirtti: 

“Sorduğum sorulara, kızımın verdiği cevaplar şoke etti beni. Kızım serviste uyuyakaldığını; uyandığında ise araçta kimsenin olmadığını; korktuğunu, hostes abla diye bağırmaya başladığını; çok terlediğini; kimsenin cevap vermediğinde ise çok korktuğunu ve ağlamaya başladığını; aracın camına vurmaya başladığını; O anda yoldan geçen ‘kel bir abinin’ onu gördüğünü; o kel abinin cama yaklaşıp, ‘Nefes alabiliyor musun?​’ diye sorduğunu ve abiye cevap olarak ise ‘Az alabiliyorum’ dediğini; o kel abinin ‘Arabanın kapısını açabilir misin?​’ diye sorduğunu ve ön koltuğa geçip kapıyı açtığını söyledi. O kel abinin elinden tutup, evimizi aradıklarını ama bulamadıklarını, bulamayınca abinin hemen onu servisin yanındaki parka götürüp, oturduklarını anlattı.” 

Daha sonra küçük kızın bahsettiği ‘kel abinin’ aracın ön koltuğunda bulunan kutuyu açarak kağıtları karıştırdığını ve kağıtlarda bir numara bulup telefonla aradığını daha sonra ise aracın eski şoförü Şevket diye birinin numarasına ulaştığını ve böylece okulu bulduklarını anlatan çocuğun söylediklerini aktaran anne Şen olayla ilgili okuldan şikayetçi olduklarını ve hukuki süreç başlatacaklarını söyledi. 

ŞOFÖRÜN VE HOSTESİN OKULLA İLİŞİĞİ KESİLDİ

Olayın ardından Ecrin'in ailesi okula giderek şoförden şikayetçi oldu. Ardından okul yönetimi, isminin Nihat olduğu öğrenilen servis sahibine durumu bildirdi. Bunun üzerine servis sahibi şoförün ve hostesin servisle ve okulla ilişiğini kesti. Olay sonrası yeni bir şoförün ve hostesin işe alındığı ve servisin kullanılmaya devam edildiği öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘7 Haziran sonrası yeni darbe sürecine girildi’

SONRAKİ HABER

Lise öğrencisi, babasını tüfekle öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...