12 Eylül 2017 13:07

‘Bu kadar adamı kim organize etti?’

15 Temmuz sanığı Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş savunmasında 'Bu kadar adamı kim organize etti? İyi ki darbe gerçekleşmemiş' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen, 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43’ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasında sanık Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in esas hakkındaki savunmasında “Bu kadar adamı kim organize etti? İyi ki darbe gerçekleşmemiş” dedi. 

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada duruşmasında sanıklardan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in, esasa ilişkin savunmasına geçildi. Savunmasını hazırlayamadığını belirten Sönmezateş, yargılama sürecince yapılan haberleri tarafsız bulmadığını da kaydetti. Daha önceki duruşmada, Kurban Bayramı’nın 4’üncü günü ceza infaz kurumunda yaptırılan açık görüşe başlamadan rutin üst araması sırasında, 13 yaşındaki kızına görevli kadın infaz koruma memurlarınca tacizde bulunulduğunu iddia eden Sönmezateş, yine dile getirdiği bu olayın kabul edilebilir olmadığını söyledi. 

Sönmezateş, “Tuzağa düşürüldüm. Benim gibi ekibim de tuzağa düşürüldü. Hesap sormak için Ankara’ya döndüm. O gün evimde uyudum. Sabah Genelkurmayı aradım. ‘Teslim ol’ dediler. Kandırılmışım. Kimse onurlu durmadı. Herkes, ‘Benim haberim yok’ diyor. Herkes salağa yatıyor. Bu kadar insanı tuğgeneralin yönetmesi mümkün değil. Kral kim onun peşine düşün. Bu kadar adamı kim organize etti? İyi ki darbe gerçekleşmemiş, emrin arkasında duranlar başa geçmemiş” dedi.

Sönmezateş, okuduğu iddianameye katılmadığını anlatırken bunun eksik olduğunu düşündüğünü söyledi. Sönmezateş “İddianameyi ciddiye almıyorum, gerçekleri yansıtmıyor. 115 yılla haksız yere yargılandığımı düşünüyorum. İşlemediğim suçtan dolayı ceza alacağımı da biliyorum. Pensilvanya’dakiler benim umurumda değil. Gelsin erkek gibi yargılansın” diye konuştu. Sönmezateş’in Nazi ve engizisyon mahkemesinden örnekler vermesi üzerine, mahkeme başkanı, hukuku uyguladıklarını, kendisine de savunma hakkı verildiğini ve örnekleri kabul etmediğini belirtti. Bunun üzerine Sönmezateş, “Savunma hakkı burada hukukun olduğunu göstermez. Kırıntılarını gösterir. Ben, birileri ve ailem zarar görecek, konuşamıyorum” diye karşılık verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

300 eski IŞİD'li Türkiye'ye geçmek için sınırda bekliyor

SONRAKİ HABER

Sağlar: 12 Eylül ruhu 16 Nisan’da daha da güçlenerek geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...