25 Temmuz 2012 09:47

Duble yol için zehirleneceksiniz lan!

BÜYÜKÇEKMECE Belediye Başkanı, mühürlü asfalt fabrikasının iki ay daha çalışacağını söyledi ve protestocuları azarladı: “Susun lan! Duble yollar bitince değerini anlayacaksınız.”Yasalara göre yerleşim yerlerinin yakınında asfalt fabrikası çalıştırılamıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin

Duble yol için zehirleneceksiniz lan!
Paylaş

BÜYÜKÇEKMECE Belediye Başkanı, mühürlü asfalt fabrikasının iki ay daha çalışacağını söyledi ve protestocuları azarladı: “Susun lan! Duble yollar bitince değerini anlayacaksınız.”
Yasalara göre yerleşim yerlerinin yakınında asfalt fabrikası çalıştırılamıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ruhsatını iptal ettiği, iki hafta önce de üçüncü kez mühürlediği fabrika ise hâlâ bacasından duman saçarak 50 metre yakınındaki evlerin, bahçelerin, tarlaların üzerine zift yağdırıyor. Halkın sağlığını perişan eden fabrikaya dur diyen yok.
İstanbul Büyükçekmece’deki Muratbey Mahallesi’nin iki yıldır mahalleye zehir saçan ruhsatsız asfalt fabrikasıyla mücadelesini Radikal bir süredir yaptığı haberlerle takip ediyor. ‘Meskenlerden ve insanların ikamet ettiği diğer yerlerden mutlaka uzak bulundurulması’ gereken ve üç kere mühürlenmesine rağmen çalışmaya devam eden fabrikaya halkın tepkisi sürüyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise halkı 1.5 yıldır zehirleyen, kendi zabıtası tarafından mühürlenen ruhsatsız fabrikaya destek verdiğini açıkladı. Akgün, önceki gün mahallede Büyükçekmece Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde fabrikayı protesto edenlere önce “Susun lan” diye bağırdı.
Halkın tepkisi üzerine de fabrikanın 2 ay daha açık kalacağını belirten Akgün şöyle devam etti: “Ruhsat iptal edilmiş ancak o şantiye eylüle kadar devam edecek. Ne derseniz deyin. Bu devletin en üst bakanları dahi bu şantiyeden haberdar olmuşlardır, bize verdikleri talimatlarla Çatalca yolu bitmeden şantiye kaldırılmayacak demişlerdir. Duble yollarla buraya gelebiliyorsanız onun değerini iyi anlayacaksınız.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

IMF: Çin yumuşak inişe hazır

SONRAKİ HABER

Binlerce kişinin emekliliği tehlikede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...