Operasyonda evleri yıkıldı, barakada yaşıyorlar

Hakkari Yüksekova’da operasyonlar sırasında evi yıkılan Taş ailesi, tek göz barakada yaşam mücadelesi veriyor.

12 Eylül 2017 12:43
Paylaş

Hakkari Yüksekova’da düzenlenen operasyonlar sırasında evleri yıkılan 5 nüfuslu Taş Ailesi, evlerinin enkazından çıkardıkları biriket ve döşemelerden yaptıkları tek göz barakada yaşıyor. Eşinin 2 ay sonra askere gideceğini, çocukları ile birlikte derme-çatma barakada yaşamak istemediklerini belirten 26 yaşındaki Saadet Taş, “Geceleri çok soğuk olduğu için çocuklarım sürekli üşüyor” dedi.

ÇATIŞMALAR EVİ YERLE BİR ETTİ

78 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalarda, Taş ailesinin oturduğu ev yıkılarak kullanılamaz hale geldi. 30 Mayıs'ta kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı ardından, yanlarına yerleştikleri kayınpederinin evinden ayrılarak ilçeye dönen Taş ailesi, yıkılmış evlerinin enkazında kalan biriketlerini kullanarak tek göz bir baraka yaptı.

Barakanın üzeri ise brandayla kapatıldı. Her türlü ihtiyaçlarını barakada karşılayan Taş ailesinin yaşadıkları yürek burkarken, en büyüğü 6 yaşında olan 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Saadet Taş, Kayınpederi Hacı Taş ile birlikte yetkililerden yardım bekliyor.

‘GECELERİ SOĞUK OLUYOR, ÇOCUKLAR ÜŞÜYOR’

İnşaat işçisi 26 yaşındaki eşi Emrah Taş'ın 2 ay sonra askere gideceğini ve kış aylarını yaklaştığını anlatan Saadet Taş, yetkililerden yardım bekliyor. Geçen yıl kış aylarını kayınpederinin köydeki evinde geçirdiklerini anlatan Taş, şunları söyledi:
“Yasak sonrası evimize geldiğimizde geriye bir şey kalmamıştı. Kışı köyde geçirdik. İlkbahar aylarında da dönmek zorunda kaldık. Evimizin enkazında sağlam kalan biriketleri baraka yapıp başımızı sokabildik. 3 aydır bu barakada yaşam savaşı veriyoruz. Geceleri çok soğuk olduğu için çocuklarım sürekli üşüyor. Eşyalarımız ise yandı, kimisi de çalındı. Bir ocağımız ve üzerinde yatabileceğimiz birkaç minderimiz var.” (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazprom: ‘Türk akımı’ için Botaş ile ortak girişim kuruyor

SONRAKİ HABER

İlkokul müdüründen öğrencilere etek yasağı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...